MILANOVIĆ: Vulin je muva! VULIN: Ti si očerupana kokoška!
Foto: Fonet, Dragana Udovičić

Hrvatski premijer za svoju nesposobnost krivi Srbiju

MILANOVIĆ: Vulin je muva! VULIN: Ti si očerupana kokoška!

Društvo -
Hrvatska je zatvorila nekoliko graničnih prelaza s našom zemljom jer ne ume drugačije da reši problem većeg broja migranata

BEOGRAD - Hrvatska se pokazala nesposobnom da izađe na kraj s migrantima, zbog čega tamošnja vlada trpi kritike predsednice Kolinde Grabar Kitarović i opozicije, a premijer Zoran Milanović, umesto da ponudi rešenje, opleo je po Srbiji! On je ministra rada Aleksandra Vulina nazvao muvom!Hrvatska je, podsetimo, zatvorila nekoliko graničnih prelaza sa Srbijom, iako je Vulin prethodno upoziro da će se naša zemlja žaliti međunarodnim sudovima ukoliko se Zagreb odluči na to. Na pitanje kako komentariše to upozorenje, Milanović je rekao:- Nikako, orao ne lovi muve. A mi smo orao.

SramotnoVulin mu je uzvratio u istom maniru, uporedivši ga sa kokoškom:- Sramota je da se jedan premijer spusti tako nisko. Posebno što mu se vlada pokazala sasvim nesposobnom da reši problem nekoliko hiljada migranata. Ipak, ne mogu da se ne nasmejem na to što je sebe uporedio sa orlom, više mi liči na jednu domaću jestivu pticu koja nosi jaja i očerupa se pre nego se pojede.Vulin je i juče ponovio da će se Srbija žaliti međunarodnim sudovima ukoliko granice ka Hrvatskoj i Mađarskoj budu i dalje zatvorene.- Trpimo veliku ekonomsku i svaku drugu štetu, a Srbija nije uradila ništa što bi opravdalo zatvaranje granice niti je bilo kome pretnja - rekao je Vulin.

Surovo... Jezive scene su svakodnevica
Surovo... Jezive scene su svakodnevica

Plan BMilanović je juče rekao i da će Hrvatska početi da primenjuje nove metode.- Prelazimo na plan B, jer više ne možemo popisivati i smeštati izbeglice kojima Hrvatska nije destinacija - rekao je on i dodao da „neće dopustiti da Hrvatska postane sabirni centar izbeglica“.Prema poslednjim podacima, u Hrvatsku je od srede ujutro ušlo više od 14.000 izbeglica.

Vozovi prebukirani... Spasavaju živu glavu
Vozovi prebukirani... Spasavaju živu glavu

Danas sednica biroaVUČIĆ OKUPLJA SLUŽBE BEZBEDNOSTIPremijer Srbije Aleksandar Vučić, koji se juče po podne vratio iz SAD, vodiće danas sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u proširenom sastavu, a glavna tema će biti migrantska kriza. I sednica Vlade Srbije biće održana danas.

Očajni.. Izbeglice traže spas
Očajni.. Izbeglice traže spas

FašističkiMAĐARSKI GRADONAČELNIK SNIMIO PRETEĆI SPOTGradonačelnik pograničnog mesta Ašothalom u Mađarskoj Laslo Torockai objavio je na Jutjubu preteći video u kojem upozorava izbeglice s Bliskog istoka i iz Severne Afrike da će ih, ako se preko Mađarske upute prema Nemačkoj, dočekati vojska, policija i mogućnost zatvora. Njemu je, inače, u više navrata bio zabranjivan ulazak u Srbiju zbog ekstremističkog delovanja.

Ne ostaje dužan šef diplomatije Srbije doskočio hrvatskom premijeru DAČIĆ: NEMOJTE DA BUDE „ORAO PAO“!Ivica Dačić i Peter Sijarto, ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske, poručili su hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću da bi bilo bolje da, umesto upućivanja oštrih reči susedima, brine o svom sistemu prihvatanja migranata, koji je posle jednog dana doživeo kolaps.Dačić je rekao:- Odgovorio bih mu citatom iz filma „Balkanski špijun“ - „Orao pao“. Bolje da Hrvatska vodi računa da im se to ne desi, a ne da deli lekcije.Ministar policije Nebojša Stefanović iznenađen je, kako je rekao, što Hrvatska nije spremna za migrantsku krizu, budući da je godinu dana posmatrala događanja u komšiluku.I šef mađarske diplomatije Peter Sijarto odgovorio je Milanoviću zbog toga što je hrvatski premijer ono što se danas dešava u Mađarskoj poredio s najmračnijim istorijskim događajima u 20. veku.- On je napao Mađarsku jer se navodno nismo na pravi način odnosili prema migrantima, a i pored navodnih priprema u Hrvatskoj juče se urušio sistem za prihvat migranata. Bilo bi bolje da je hrvatski premijer iskoristio vreme koje je utrošio za napad na Mađarsku da njegova zemlja izdrži još dva dana talas migranata - kritikovao je on.Dačić je rekao i da će se nadležni ministri policije iz Srbije i Mađarske danas dogovoriti o normalizovanju granica.

Budimpešta optužila ZagrebHRVATSKI POLICAJCI ILEGALNO U MAĐARSKOJ!Stigao je nenajavljeni voz iz Hrvatske u kojem je bilo 1.000 migranata i 40 policajaca koji su razoružani. To je kršenje međunarodnog prava i mađarske granice, pokrenuli smo postupak i istragu - izjavio je portparol mađarske vlade Zoltan Kovač.Hrvatski ministar policije Ranko Ostojić rekao je da je Zagreb mislio da je reč o dogovoru:- To je iskorišćeno da se prikaže da su naoružani hrvatski policajci koji su čuvali red i mir u vozu povredili pravila. Dobra stvar je da su oni samo zapisani, pušteni i stigli u Hrvatsku. Još traju pregovori u vezi sa mašinovođama.

Ferenc ĐurčanjORBAN NAMERNO IZAZVAO SUKOBEBivši mađarski premijer Ferenc Ðurčanj izjavio je juče da video-snimci pokazuju da je mađarska policija otvorila kapiju na granici sa Srbijom i zatim napala izbeglice, i sve to „bez ikakve sumnje po direktnom naređenju premijera Viktora Orbana“: „Vidi se kako izbeglice prolaze kroz kapiju vičući ‚Hvala! Hvala!‘ i da zatim policija zbija redove i gura ih, koristeći suzavac i vodene topove, a neki su ih čak tukli i palicama“.Mađarska vlada negira da je policija otvorila kapiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track