KAMIONI I DALJE ČEKAJU: Horgošš prazan, na Batrovcima kilometarske kolone
Foto: Fonet

Granični prelazi

KAMIONI I DALJE ČEKAJU: Horgošš prazan, na Batrovcima kilometarske kolone

Društvo -
Šef smene za teretni prevoz na Horgošu 1 Igor Jovanović rekao je da su na ulazu u Srbiju trenutno svega dva vozila, a na izlazu oko dvadesetak

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Horgoš 1, koji je danas otvoren, putnički i teretni saobraćaj se normalno odvija, dok je na Batrovcima situacija i dalje komplikovana, jer kamioni čekaju u kilometarskim kolonama.

Šef smene za teretni prevoz na Horgošu 1 Igor Jovanović rekao je da su na ulazu u Srbiju trenutno svega dva vozila, a na izlazu oko dvadesetak. „

Očekujemo da će narednih sati vozači teretnih vozila skrenuti sa Kelebije na ovaj granični prelaz, te da će se povećati saobraćaj na Horgošu 1“, rekao je on. Na terminalu za putnički saobraćaj na ovom graničnom prelazu kažu da se saobraćaj odvija normalno, da nema gužvi, niti zadržavanja.

Na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj, teretni saobraćaj se, kako objašnjava vođa smene Dušan Baćanov, odvija otežano. „Kolona kamiona je dvadesetak kilometara u Hrvatskoj, a na izlazu iz Srbije kolona je pet - šest kilometara.

Tu zavisimo od Hrvata, jer je pun međuprostor, pa koliko oni prihvate toliko mi puštamo“, kaže on. Baćanov dodaje da će ove gužve potrajati još dva do tri dana, ukoliko se u međuvremenu ne otvore ostali granični prelazi sa Hrvatskom. On navodi i da se putnički saobraćaj na ovom graničnom prelazu odvija neometano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track