SELAKOVIĆ: Čestitam policiji jer je očuvana bezbednost Parade!
Foto: Zorana Jevtić

SELAKOVIĆ: Čestitam policiji jer je očuvana bezbednost Parade!

Društvo -
Sve nekako ukazuje da Uroš Mišić nije učinio krivično delo, onda mogu samo da čestitam našoj policiji i našim organima bezbenosti što su nešto osujetili na vreme, kazao je Selaković

BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da su organi bezbednosti tokom jučerašnje "Parade ponosa" u Beogradu na vreme reagovali privođenjem navijača Crvene Zvezde Uroša Mišića i da je zadovoljan načinom na koji su očuvali bezbednost građana i imovine.

Selaković je naveo da je slučaj Uroša Mišića sada u rukama pravosudnih organa.

"Ovde se postavlja jedno ključno pitanje: Da li je lice koje je juče privedeno, izvršilo neko krivično delo ili nije, ako nije - a po svemu onome što do sada znamo, sve nekako ukazuje više na onu stranu da nije učinio krivično delo, onda mogu samo da čestitam našoj policiji i našim organima bezbenosti što su nešto osujetili na vreme", kazao je Selaković novinarima u Beogradu.

On je ocenio da su povratnici u izvršenju krivičnih dela problem svih pravosuđa Evrope, a ne samo Srbije.

Uroš Mišić, Foto: Dado Đilas
Uroš Mišić, Foto: Dado Đilas

Ministar je potvrdio da su juče uhapšene 54 osobe za koje je postojala sumnja da bi mogle da ugroze bezbednost učesnika Parade ponosa, a među njima i navijač Crvene zvezde Uroš Mišić.

Stefanović je rekao da su privođeni svi za koje se sumnjalo da bi mogli da na bilo koji način ugroze bezbednost Parade ili načine neki drugi prekršaj. Uroš Mišić je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2008. godine, a Zakonom o amnestiji pušten je na slobodu 2012. godine.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja