ČITAOCI JAVLJAJU: Hrvati trkeljišu svaki srpski auto na granici!
Foto: Beta A

Tortura za srpske građane

ČITAOCI JAVLJAJU: Hrvati trkeljišu svaki srpski auto na granici!

Društvo -
Hrvatski carinici detaljno proveravaju svaki automobil navodno zbog migranata

Situacija sa pograničnim prelazima ka Hrvatskoj došla je do usijanja a ulje na vatru dosipaju detaljnim pregledima automobila koji ulaze u susednu državu.

Telefoni redakcije Kurira večeras su se usijali zbog čitalaca koji su nas zvali sa prelaza i žalili se da zbog carinika sa hrvatske strane putnici čekaju i po nekoliko sati da uđu u Hrvatsku.

- Čekali smo sat i po da dođemo do prelaza, a onda su nam hrvatski carinici bukvalno izokrenuli automobil. Iako sam u kolima bio samo sa sinom od osam godina, naterali su me da otvaram gepek, proveravali su mi ispod sedišta da nemam nešto, čak i ispod automobila. Pa nije, bre, normalno da nas malteriraju ovoliko - požalio nam se jedan od čitalaca večeras.

Uprkos tome što je hrvatska carina ranije bila dozvolila kamionima sa kvarljivom robom da prelaze na njihovu teritoriju, večeras je na prelazu Bajakovo stopiran prolaz čak i tim kamionima.

Kamiondžije su danas u više navrata upozoravali hrvatske vlasti da se omogući propuštanje svih kamiona, a na prelazu Batrovci su čak i napravili blokadu saobraćaja za sva vozila sem hitnih slučajeva.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track