OD SLEDEĆE GODINE: Komandni centar za sve vrtiće i škole sa Novog Beograda
Foto: Promo

Nadzor 35 vrtića i 20 škola

OD SLEDEĆE GODINE: Komandni centar za sve vrtiće i škole sa Novog Beograda

Društvo -
Ova opština će tako jedina u Srbiji imati centralizovani nadzor koji će garantovati bezbednost dece, a nepredviđene situacije u vrtićima i školama biti svedene na minimum

BEOGRAD - "Svih 35 vrtića i 20 škola sa Novog Beograda od Nove godine imaće komandni centar u kojem će se nadzirati sva dešavanja u vrtićima i školama“, najavio je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

On je na otvaranju novog igrališta u vrtiću „Istok“ rekao da će komandni centar biti smešten u opštini Novi Beograd i povezan sa stanicom policije.

Ova opština će tako jedina u Srbiji imati centralizovani nadzor koji će garantovati bezbednost dece, a nepredviđene situacije u vrtićima i školama biti svedene na minimum.

Kamere u vrtićima i školama biće nadzirane 12 sati dnevno, ali i noću kako bi se sprečilo upadanje u dvorišta vrtića i škola i uništavanje mobilijara.

Šapić je posetio vrtić „Istok“ u 61. Bloku gde je akcijom „Veliko srce“ opremljeno dvorište i kupljen montesori kabinet vredan skoro 2 miliona dinara u okviru humanitarne akcije koju već pet godina sprovodi Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

U ovom vrtiću će u obnovljenom igralištu uživati više od 400 dece.

Magdalena Tatić, direktorka Sektora za kredite fizičkim licima Eurobank, rekla je da je humanitarna akcija Veliko srce usrećila više od 9 hiljada dece širom Srbije.

"Usrećila je i nas odrasle, jer nam je pružila priliku da se odmaknemo od brojki i svakodnevnih poslova i zavirimo u dečji svet. Tu vidimo divne primere saradnje, tolerancije, solidarnosti i empatije. Deca su naš, da se izrazim rečnikom insitucije koju predstavljam, najveći zalog za budućnost, vrednost koja sa godinama samo beskrajno raste”, izjavila je ona.

Saopštenje o novom igralištu je u prilogu kao i fotografije svečanog otvaranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track