(KURIR TV) VUČIĆ STUDENTIMA NA PRAVNOM: Velika mi je čast, ovde sam nekad slušao predavanja
Foto: Zorana Jevtić

Premijer održao predavanje

(KURIR TV) VUČIĆ STUDENTIMA NA PRAVNOM: Velika mi je čast, ovde sam nekad slušao predavanja

Društvo -
Premijer je održao studentima predavanje na temu Srpska država između Istoka i Zapada

BEOGRAD - Školska godina na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu započela je danas predavanjem premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je dočekan aplauzom, a prema rečima dekana Sime Avramovića, to je prvi put u istoriji te visokoškolske ustanove da jedan predsednik vlade tako otvori studentsku godinu.

Vučić studentima prava drži predavanje "Srbija između Istoka i Zapada", a Avramović je u uvodnom obraćanju rekao da je predavanje premijera ključni dokaz koliko država Srbija ceni akademsku zajednicu.

Vučić je na početku predavanja zamolio studente da poštuju tu visokoškolsku ustanovu i istakao da su rad i učenje ubedljivo najvažniji.

"Molim da se posvetite teškom radu, to niko ne može da vam oduzme", rekao je premijer obraćajući se studentima.Vučić i Avramović su pre predavanja otkrili bistu akademika Slobodana Jovanovića ispred Pravnog fakulteta.

Premijer je otvorio i novoizgrađeni amfiteatar u parku iza zgrade fakulteta, gde će se održavati nastava na otvorenom, a posetio je i Muzej fakulteta, biblioteku, čitaonicu i sudnicu.

&feature=youtu.be

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track