VERBIĆ IZ ALBANIJE: Studenti bezbedni, spremamo se za utakmicu
Foto: Zorana Jevtic

Ministar se oseća sigurno

VERBIĆ IZ ALBANIJE: Studenti bezbedni, spremamo se za utakmicu

Društvo -
Ministar prosvete Srbije, koji će sa našim studentima prisustvovati fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija, rekao je da je bezbednost na visokom nivou, i da albanska strana ulaže i dodatne napore nakon jučerašnjeg incidenta

BEOGRAD / DRAČ - Studenti iz Srbije koji su u poseti Albaniji, apsolutno su bezbedni, prezadovoljni su prijemom domaćina u Tirani, njihovih vršnjaka, od kojih su dočekani sa velikim nestrpljenjem i očekivanjima, izjavio je danas ministar prosvete Srbije Srđan Verbić.

Verbić, koji će sa našim studentima večeras prisustvovati fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija, rekao je da je bezbednost studenata na visokom nivou, i da albanska strana ulaže i dodatne napore nakon jučerašnjeg incidenta, u kojem je kamenovan autobus sa našim fudbalerima.

"Svima nam je na prvom mestu da susret protekne bez ikakvih problema i nema sumnje da će tako i biti", rekao je Verbić i istakao da su gosti iz Srbije trenutno u Draču, odakle će za dva sata krenuti za Elbasan, gde se igra utakmica, zajedno sa albanskim domaćinima, kod kojih su srpski studenti smešteni.

"Nikakvih problema ni incidenata nije bilo, studenti su naišli na dobar prijem i sa puno nade očekuju buduću saradnju", rekao je Verbić.

Ranije danas ministra Verbića i studente iz Srbije primio je premijer Albanije Edi Rama i izvinio se Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije, apelujući da pobedi pristojnost.

Izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, jedan mladić od 14-15 godina sinoć gađao kamenom autobus srpske reprezentacije, Rama je rekao da je to dokaz koliko još mora da se uradi s obzirom na to da "stara generacija nosi u sebi mržnju prema promenama i dovodi snove novog sveta u opasnost od nacionalizma i duha mržnje a isključivost je uvek prisutna".

Rama je srpske studente primio u zgradi albanske vlade rekavši da je to "centar za pokretanje dijaloga", koji svedoči o istoriji i vladavini, ali i umetnosti i kulturi, te da jedan njen deo uvek dostupan javnosti, preneli su albanski mediji.

Premijer je zahvalio studentima na poklonima koje je od njih dobio, a prethodno je ministra Verbića i studente primila i ministarka obrazovanja Albanije Lindita Nikolja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track