TOPOLA: Nikola Nikodijević položžio venac na spomenik oslobodiocima
Foto: Aleksandar Jovanovic

Sećanje na junake

TOPOLA: Nikola Nikodijević položžio venac na spomenik oslobodiocima

Društvo -
Prve zajedničke operacije jugoslovenskih partizana i sovjetskih jedinica za oslobođenje Beograda otpočele su oslobađanjem Topole i Šumadije

TOPOLA - Polaganjem venaca i tribinom u Domu kulture danas je u Topoli obeležen Dan oslobođenja te opštine od nemačkog okupatora i saradnika nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

Vence na spomenik oslobodiocima položio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, koji je, kako se navodi u saopštenju gradske uprave, istakao obavezu svih da stalno podsećaju nove generacije na potrebu očuvanja tekovina antifašističke borbe i slobodarskog duha srpskog naroda “koji nije žalio ni najveće žrtve u borbi protiv okupatora”.

"Danas je u nasem drustvu prisutna snažna tendencija da se pokrenu postupci rehabilitacije kvislinga i saradnika okupatora, a sve pod izgovorom formalno pravnih nedostataka u sudskom postupku, pritom zanemarujući istorijske istine i nesumnjivu osudu javnosti za takve bezuspešne pokušaje revizije naše istorije", rekao je Nikodijević. Tribinu u Domu kulture su organizovali Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Topola i opštinski odbor SUBNOR-a.

Prve zajedničke operacije jugoslovenskih partizana i sovjetskih jedinica za oslobođenje Beograda otpočele su oslobađanjem Topole i Šumadije. Narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović rekao je da je danas teško biti patriota u Šumadiji koja je osiromašena pogrešnom i pogubnom privatizacijom koja je ostavila mnogo radnika bez posla. “Budućnost ovog kraja je u novim poljoprivrednim zadrugama koje će okupiti poljoprivredne proizvođače i objediniti plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište Beograda”, poručio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track