(FOTO) DAČIĆ UGOSTIO DECU IZ VUKOVARA: Nadam se da nećete doživeti rat kao vaši roditelji
Foto: MSP

Prijem u Beogradu

(FOTO) DAČIĆ UGOSTIO DECU IZ VUKOVARA: Nadam se da nećete doživeti rat kao vaši roditelji

Društvo -
Srbija će brinuti o ljudskim pravima Srba u Hrvatskoj, poput danas najaktuelnijeg prava na jezik i pismo, i pomagati njihovim aktivnostima u svim oblastima, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije
1 / 6 Foto: MSP

BEOGRAD- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, tokom prijema srpske dece iz Vukovara, da Srbija ima pravo, ustavnu obavezu i čast da brine o Srbima gde god oni živeli.

Dačić je na prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu kazao da je obraćanje deci iz vukovarskog vrtića "najdraže" koje je obavio od kada je postao ministar.

"Nadam se da nikada nećete doživeti rat kao vaši roditelji ili bake i deke, da ćete imati srećno detinjstvo i da ćete biti ponos srpskog naroda. Srbija će brinuti o ljudskim pravima Srba u Hrvatskoj, poput danas najaktuelnijeg prava na jezik i pismo, i pomagati njihovim aktivnostima u svim oblastima", rekao je Dačić.

On je istakao da Srbija želi da na Balkanu "za promenu", vladaju mir i stabilnost i da s drugim državama i narodima gradi zajedničku budućnost.

"Bez te zajedničke budućnosti, biće nam veoma teško da predstavimo naše zajedničke interese u Briselu i drugim velikim centrima", kazao je ministar.

Tokom trodnevne posete Beogradu, 18 dece iz vrtića "Vukovar 2" primili su i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a posetili su i skupštinu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja