OTKRIVAMO GDE SE KRIJE SESTRA KORI UDOVIČKI: Lidija u Sarajevu, muž pegla po Beogradu
Foto: Printscreen N1

Afera vetroparkovi

OTKRIVAMO GDE SE KRIJE SESTRA KORI UDOVIČKI: Lidija u Sarajevu, muž pegla po Beogradu

Društvo -
Mark Krendal je angažovao advokate da lobiraju, ne pita koliko košta, izvor iz tužilaštva

BEOGRAD - Lidija Udovički se već nekoliko dana nalazi u Sarajevu dok je njen suprug Mark Krendal u Beogradu gde preko uticajnih advokata pokušava da ispegla i izlobira da se zataška afera sa vetroparkovima i prisluškivanjem, otkriva Kurir.

- Lidija je pre nekoliko dana došla iz Londona za Sarajevo. Ne sme da se pojavi u Srbiji jer se boji da je ne privedu pošto se nije odazvala pozivu policije. Suprug Mark Krendal je u Beogradu i na sve načine pokušava da spasi suprugu. Angažovao je advokate da lobiraju, ne pita koliko košta, kako bi se cela priča oko ove afere zataškala a ona na neki način oslobodila. Lidija i dalje ćuti a on ide okolo i priča kako ona nije pominjala mito i da ne seća se razgovora o podmićivanju - priča naš izvor blizak tužilaštvu.

Zet potpredsednice Vlade Kori Udvočki tvrdi da ona ne sme da dođe jer joj je ugrožna bezbednost.

- On je ponudio da ona da izjavu van Srbije. To je i gospođa Udovički tražila preko advokata ali od toga nema ništa. Ukoliko ne dođe za njom će policija raspisati potragu i čim kroči u Srbiju biće privedena - dodaje izvor Kurira.

U javnosti se nedavno pojavio navodni transkript razgovora čelnika DS Bojana Pjatića i Lidije Udovički, jedne od nekadašnjih direktorki "Kontinental Vindsa", a u kojima se spominje da joj je Nikola Petrović, direktor JP "Elektomreža Srbije" navodno tražio dva miliona evra. Nakon toga, Petrović je sam tražio da ode na poliografsko ispitivanje i prošao j poligrag negirajući da je ikada tražio taj novac.

Pajtić je u međuvremenu saslušan u policiji ali je odbio je poligraf. Policija je pokušala Lidiji da uruči poziv na poznatu adresu prebivališta u Rige od Fere u Beogradu pre desetak dana, ali u stanu nje bilo nikoga. Nakon toga njen advokat je zatražio da ona da izjavu da u Španiji.

Kurir je pre nekoliko dana pokušao da razgovara sa Lidijm Udovički ali nam je ona rekla da je više ne zovemo jer joj trošimo roming.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track