NAPAD NA SRBE U PEĆI: Pukom srećom niko nije povređen
Foto: Čitalac Kurira

Ispovest putnika iz kamenovanog autobusa

NAPAD NA SRBE U PEĆI: Pukom srećom niko nije povređen

Društvo -
Sreća u nesreći je što su kamenice udarile u prozor autobusa dva minuta nakon što smo mi izašli iz njega, kažu za medije očevici napada

BEOGRAD - Putnici koji su se našli u kamenovanom srpskom autobusu u centru Peći ispričali su za beogradske medije o stravičnom napadu. Hodočasnici su se prisetili jezivog napada Albanaca na autobus.

- Imali smo policijsku pratnju sve vreme dok smo bili tamo. Međutim, u momentu kada se autobus parkirao, a mi krenuli da obiđemo hram Svetog Jovana, autobus je kamenovan. Sreća u nesreći je što su kamenice udarile u prozor autobusa dva minuta nakon što smo mi izašli iz njega.

Nismo bili ni stigli do porte crkve kada smo začuli jak udara. Svi smo potrčali ka autobusu i videli razlupano staklo, ali ne i počinioce, jer su već pobegli. Tek pukom srećom niko nije povređen, ali se nakon toga strah uvukao među nas. Mnogi od putnika, a naročito oni stariji su se prestrašili. Bojali su se da je to tek početak napada - ispričao je za list "Alo" Darko Kojić, jedan od putnika.

Vozač i vođa puta koji su jedini bili u autobusu naveli su da je počinilac bio dečak od 13-14 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track