VUČIĆ: Katastrofična predviđanja o migrantima su glupost
Foto: Nebojša Mandić

Srbija pokazuje svoje lepo lice

VUČIĆ: Katastrofična predviđanja o migrantima su glupost

Društvo -
U Srbiji ima onih koji se bave teorijama zavere i koji uvek imaju "apokaliptična predviđanja", te da njih nije mnogo, ali da su glasni, kaže premijer Srbije

MOSKVA - Premijer Srbije Alekandar Vučić izjavio je danas da će Srbija zadržati pristojan i tolerantan odnos prema migrantima iz zemalja Bliskog istoka i poručio da su katatrofična predviđanja o tome da će više stotina hiljada njih ostati u Srbiji - glupost.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da u Srbiji ima onih koji se bave teorijama zavere i koji uvek imaju "apokaliptična predviđanja", te da njih nije mnogo, ali da su glasni.

"Pažnja vlade biće još veća, pokazaćemo još veću ozbiljnost i odgovornost i da smo dobri ljudi", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija time ne trguje, jer ugled ne može da se kupi, da su cela Evropa i svet mogli da vide kakvi su Srbija i njeno rukovodstvo.

"Oni koji bi da šire paniku i pričaju gluposti da će ovde da živi više stotina hiljada migranata... Oni ne žele da žive ovde, ali dolazi zima i morate da im date ćebe i krov nad glavom", rekao je Vučić.

On je dodao da je dobro lice Srbije kad pokažete da se ozbiljno i odgovorno ponašate i imate empatiju prema onima koji su nesrećni i moraju da pređu hiljade kilometara od kuće da bi preživeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track