RENOVIRANA ZGRADA U USTANIČKOJ: Prekrššajni sud počinje da radi u ponedeljak
Foto: Tanjug Marko Đoković

Useljenje u toku

RENOVIRANA ZGRADA U USTANIČKOJ: Prekrššajni sud počinje da radi u ponedeljak

Društvo -
Prekršajni sud u Beogradu danas počinje useljavanje u renoviranu sudsku zgradu u Ustaničkoj ulici i konačno se stacionira na jednom mestu, a od ponedeljka kreće sa radom.
1 / 3 Foto: Tanjug Marko Đoković

Svečanom otvaranju renovirane sudske zgrade danas su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić, ministri pravde i unustrašnjih poslova Nikola Selaković i Nebojša Stefanović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović, gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali, ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, predsednik Apelacionog prekršajnog suda Zoran Pašalić, kao i predsednici prekršajnih sudova u Srbiji i direktori javnih preduzeća koji su pomogli u radu na zgradi. Taj sud je radio na 14 lokacija u gradu u samo 67 sudnica.

Renovirana sudska zgrada se prostire na 6.538 metara kvadratnih i 105 sudnica sa sistemom rada - jedan sudija u jednoj sudnici. To će, kako ističu u Ministarstvu pravde, olakšati ne samo rad i funkcionisanje suda, već i dostupnost suda građanima.

Radovi na rekonstrukciji zgrade u kojoj je nekad bio smešten Peti opštinski sud, a kasnije i deo parničnog odeljenja Prvog osnovnog suda, počeli su 5. juna. Ukupna investicija je oko 200 miliona dinara. Investitori su Ministarstvo pravde i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a izvodač firma Interklima d.o.o iz Vrnjačke banje. Na 11 "starih" lokacija Prekršajnog suda, planirano je raspoređivanje policijskih stanica, žandarmerije i komunalne policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track