SKUPŠTINA: Poslanici danas o 6.000 jednokratne pomoći prosvetarima
Foto: Nebojša Mandić

Pomoć za 110.000 zaposlenih

SKUPŠTINA: Poslanici danas o 6.000 jednokratne pomoći prosvetarima

Društvo -
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas dopune Zakona o budžetu za 2015. godinu, koje predviđaju da se zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg orbazovanja i ustanovama učeničkog standarda jednokratno isplati 6.000 dinara.

Kako je rečeno u Ministarstvu finansija, tu pomoć bi trebalo da dobije oko 110.000 zaposlenih, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 1,1 milijardi dinara.

Prosvetarima bi ta pomoć trebalo da bude isplaćena već krajem novembra ili početkom decembra."Članom 1. ovog zakona predlaže se da se na osnovu odluke Vlade zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i ustanovama učeničkog standarda jednokratno isplati neto iznos od 6.000 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje", navela je Vlada Srbije.

Vlada Srbije je u obrazloženju dopuna zakona navela i da je donošenje tog zakona neophodno radi unapređenja kvaltiteta procesa rada srednjih i osnovnih škola i ustanova učeničkog standarda.Predloženo je da se zakon donese po hitnom postupku kako bi se stvorili uslovi da se predložena rešenja realiziju u 2015. godini, u skladu sa bilansnim mogućnostima budžeta Srbije.Takođe, predloženo je i da zakon stupi na snagu narednog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Poslanici će na novoj sednici, petoj u okviru jesenjeg zasedanja, raspravljati i o potvrđivanju ugovora između Vlade Srbije i Vlade Kazahstana o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.Takođe, raspravljaće se i o potvrđivanju ugovora između Srbije i Kraljevine Norveške o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track