KAMENOVANJE SRPSKIH ĐAKA U ZAGREBU: Dvadesetak učenika vređalo i provociralo!
Foto: Www.srpskagimnazija-zg.org

Napad na đake pravoslavne gimnazije

KAMENOVANJE SRPSKIH ĐAKA U ZAGREBU: Dvadesetak učenika vređalo i provociralo!

Društvo -
Ovakvih provokacija, ali i fizičkih napada bilo je i ranije

ZAGREB - Učenike prvog razreda Srpske pravoslavne opšte gimnazije u Zagrebu kamenovala je, psovala i na nacionalnoj osnovi vređala grupa od dvadesetak njihovih vršnjaka iz obližnje škole!Incident koji je započeo još u gradskom autobusu nastavio se ispred gimnazije, a prilikom kamenovanja đaka i škole oštećen je i Duhovni centar, u kojem stanuje mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

- Đaci su, kao i svakog jutra, išli u školu, na nastavu koja počinje u osam časova, kad je grupa od dvadesetak učenika krenula da ih vređa i provocira. Po izlasku iz vozila nastavili su da ih gađaju kamenicama. Kamenovanje se nastavilo i kad su deca ušla u školsko dvorište, pa je tako razbijeno staklo na jednom od pomoćnih ulaza, u prostorijama koje koristi mitropolit - priča za Kurir otac Slobodan Lalić, direktor gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“.

Kako saznajemo, ovakvih provokacija, ali i fizičkih napada bilo je i ranije.- Nažalost, vršnjačko nasilje je vrlo zastupljeno među mladima. A deca koja pohađaju ovu školu posebno su ranjiva jer su na neki način nacionalno i verski označena - dodaje Lalić.U SPC su saopštili da su „posledice ovakvog brutalnog napada strah i uznemirenost učenika“, kao i da je o ovom incidentu obavešten hrvatski MUP.(R. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track