PRIHVATNI CENTAR PREŠEVO: Smanjen broj izbeglica koje su ušle u Srbiju
Foto: AP

1.000 izbeglica čeka registraciju

PRIHVATNI CENTAR PREŠEVO: Smanjen broj izbeglica koje su ušle u Srbiju

Društvo -
Ispred Prihvatnog centra u Preševu prethodne noći bilo je manje izbeglica, tako da na red čeka njih oko 1.000, a u kampu u Miratovcu gde migranti pristižu iz Makedonije nema ljudi.

Koordinator Kancelarije za mlade Valjon Arifi rekao je Tanjugu da je u četvrtak od 08.00 do 22.00 sata kroz Prihvatni centar prošlo 60 autobusa sa migrantima.

"Šezdeset autobusa nije sve, mnogi su otišli i taksi prevozom. Brojka koju su naši volonteri zabeležili kreće se oko 4.000 migranata", rekao je Arifi.

Ispred Prihvatnog centra na red za dokumentaciju čeka još oko 1.000 migranata, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta. Migrantima, koji čekaju u redovima ispred Prihvatnog centra pomoć pružaju i predstavnici UHNCR-a, volonteri, pripadnici organizacija iz svih delova sveta koji ih neprekidno obilaze i dele im vodu i ostale potrepštine.

Primetan je manji broj izbeglica iz Sirije, a u poslednje vreme mnogo je veći broj onih iz Avganistana i Iraka.

Koordinator Crvenog krsta Ali Ahmeti izjavio je juče za Tanjug da je od početka migrantske krize Crveni krst podelio hranu i odeću za oko 200.000 izbeglica. On je ujedno upozorio da ponestaje dugotrajnog mleka za bebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track