MITROPOLIT AMFILOHIJE: Vratiti se pravoj, izvornoj Evropi Svetog Petra
Foto: Fonet Darko Cvetanovic

Da se rasformiraju totalitarne organizacije

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Vratiti se pravoj, izvornoj Evropi Svetog Petra

Društvo -
Današnja Evropa zasniva se na ubijanju Boga i na čovjekomržnji sebe radi i svojih interesa - rekao je mitropolit Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je danas, povodom terorističkih napada u Parizu, da Evropa treba da rasformira totalitarne organizacije koje ugrožavaju mir i ljudsko dostojanstvo i da "svoje bombe i tomahavke pretoči u raonike, slobodu i ono što ljudima daje dostojanstvo".

- Današnja Evropa zasniva se na ubijanju Boga i na čovjekomržnji sebe radi i svojih interesa. Ovo što se događa u Parizu je plod takve Evrope. Vraća se kao bumerang zločin Evrope i zločini se vraćaju Evropi - rekao je mitropolit Amfilohije.

On kaže da je vreme da se Evropa i Balkan vrate "pravoj, izvornoj, Božijoj, Hristovoj, Evropi Svetog Petra". - Posebno to treba da uradi Crna Gora i da pomogne toj i takvoj Evropi, a ne da se uklapa u njenu samoživost - rekao je mitropolit crnogorsko-primorski. Mitropolit

Amfilohije poručio je da Crkva Svetog Save i Svetog Petra ne može dati blagoslov Crnogorcima, Bokeljima i Brđanima da "postanu šraf jedne militarističke, totalitarne organizacije NATO koja je proizvela ovakve strašne događaje".

- Svako može kako hoće, a neće moći dokle hoće - rekao je mitropolit Amfilohije u budvanskom mestu Vranović-Donji Grbalj, gde je osveštao obnovljenu crkvu Svetog Nikole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track