VAPAJ SRBINA MIHAILA ŠILERA IZ MAROKA: Spasavajte me! Ne daju mi da vidim advokata!
Foto: Privatna Arhiva Poslao Je Brat

STRAH

VAPAJ SRBINA MIHAILA ŠILERA IZ MAROKA: Spasavajte me! Ne daju mi da vidim advokata!

Društvo -
NEIZVESNO: Srpski državljanin koji je uhapšen zbog navodne povezanosti s terorizmom uspeo da se javi porodici iz zatvorske bolnice, u koju je smešten jer je srčani bolesnik

BEOGRAD - Srpski državljanin Mihail Šiler, koji je u sredu uhapšen u Maroku zbog sumnje da je povezan s terorizmom, prebačen je u zatvorsku bolnicu i uspeo je juče da napokon stupi u kontakt s članovima porodice i prijateljem.- Pozajmio je telefon od jednog čuvara i zvao nas je. Rekao je da još uvek ne zna zbog čega je u zatvoru. Ništa mu nije jasno, uplašen je i uznemiren. Problem je što tamo svi govore arapski i francuski, a on ne zna te jezike i sam teško dolazi do bilo kakvih informacija. Sramota je što mu nisu dozvolili da dobije pravo na telefonski poziv ni da se čuje sa advokatom! - priča uznemireno Goran Grbić, najbolji Mihailov prijatelj.Supruga van sebe- Nismo dugo razgovarali, veza je bila jako loša. Rekao nam je da ga nisu tukli, ali da se prema njemu ophode kao da je najgori kriminalac. Stalno mu poturaju neka dokumenta da potpiše, što on odbija i traži advokata, a oni to ignorišu. Koliko je mogao da shvati, jedan od dokumenata koji su mu gurali i insistirali da potpiše odnosi se na to da je on Nemac, iako je on uhapšen sa srpskim pasošem i ne poseduje nemačka dokumenta - prepričava Grbić.Podsetimo, Šiler je srčani bolesnik i trebalo je da sledeće sedmice dođe u Beograd na operaciju.- On je po prirodi smiren čovek, ali sada je prestravljen jer ne zna šta traže od njega. Meni je malo lakše što sam mu čuo glas, ali smo svi i dalje veoma zabrinuti za dalji tok događaja - ističe Grbić.

Uspeo da pozajmi telefon od jednog stražara i da javi da je živ i uplašen... Mihail Šiler
Uspeo da pozajmi telefon od jednog stražara i da javi da je živ i uplašen... Mihail Šiler

Mihailov rođeni brat Patrik kaže da mu je laknulo što su razgovarali s njim, ali da ga zastrašuje to što su ga prebacili u zatvorsku bolnicu.- Još mi je gore kad sam čuo da je u bolnici. Možda su ga prebacili zato što je srčani bolesnik, a možda mu se stanje pogoršalo. Najgori kriminalci imaju prava, a on nema nikakva, to je neshvatljivo! Ponašaju se prema njemu kao da je glava terorističke grupe - kaže Patrik i naglašava da je Mihailova supruga Ivana van sebe.Ambasada pripravnaAmbasadorka Srbije u Maroku Slađana Prica Tavičovska kaže da će porodica danas s konzulom i advokatom otići u zatvor i da će ambasada zahtevati hitan odgovor od marokanskih vlasti zbog razloga hapšenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track