TRUJU NAM DECU I PRAVE SE BUDALE: Televizije bahato ignorišu odluku o emitovanju rijalitija pre 23h!
Foto: Kurir

Nijedan emiter se ne pridržava upozorenja

TRUJU NAM DECU I PRAVE SE BUDALE: Televizije bahato ignorišu odluku o emitovanju rijalitija pre 23h!

Društvo -
Regulatorno telo za elektronske medije (REM) odlučilo je da zabrani emitovanje svih rijaliti programa u Srbiji pre 23 sata. Međutim, ovu odluku niko ne poštuje.

Uprkos upozorenjima i rečima Gorana Karadžića, predsednika Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koji je rekao da je uputstvo za emitovanje rijalitija obavezno, nijedna televizija se ne pridržava ovog upozorenja.

"Na taj način spasićemo ranjivu grupu, a to su deca i maloletnici jer će ti programi nositi oznaku 18, odnosno biće preporučemo da ih gledaju samo punoletni'', rekao je Karadžić.

Emiteri su bahato nastavili sa programom koji je vulgaran, prostački i koji poziva na nasilje, uprkos svim upozorenjima nadležnih organa.

Tuče, bahanalije, orgije, alkoholisanje na svakom koraku, kao i ulično izražavanje, daju loš primer deci, ali i pokazuju današnju sliku društva i stanje u kome se Srbija nalazi. Uprkos pokušaju zabranjivanja ovih napada na mozak i vijuge, vlasnici produkcijskih kuća i televizija se ne oglašavaju. Izgleda da ih ne zanima mentalni razvoj nacije, već samo gledanost izražena u evrima.

Podsetimo, osnovni javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović, koji je inicirao obustavu emitovanja "Farme" i pokrenuo istragu protiv Kristijana Golubovića zbog nasilja u istom rijalitiju, nije reizabran na tu funkciju.

Kako je objavljeno na sajtu Državnog veća tužilaca (DVT), tužilac Jovanović nalazi se na petom mestu rang-liste tog tužilaštva, koje je donedavno, prema ocenama nadležnih u srpskom pravosuđu, vodio besprekorno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track