BABIĆ O SLUČAJU MALI: Agencija za borbu protiv korupcije još prikuplja dokaze iz Bugarske
Foto: Dragana Udovičić, Fonet Aleksandar Levajković

Postupak traje malo duže

BABIĆ O SLUČAJU MALI: Agencija za borbu protiv korupcije još prikuplja dokaze iz Bugarske

Društvo -
NOVI SAD - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić izjavila je danas u Novom Sadu da još traje postupak u slučaju gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

U tom postupku se utvrđuje da li je Mali prekršio zakon, odnosno da li je istovremeno obavljao funkciju gradonačelnika i direktora "ofšor" kompanije s Devičanskih ostrva.

Tatjana Babić je novinarima kazala da se Mali izjasnio tokom postupka, ali da se još proveravaju druge stvari.

"Agencija za borbu protiv korupcije je takođe pribavila određeni deo materijala od državnih organa Bugarske, ali to još uvek nije dovoljno za konačnu odluku", kazala je ona.

Tatjana Babić je kazala i da razume potrebu javnosti da se što pre utvrde činjenice u slučaju Siniše Malog, te da se Agencija za borbu protiv korupcije trudi da što efikasnije reši taj slučaj.

"Postupak traje malo duže i zbog toga što se dokumentacija i dokazi pribavljaju od organa drugih država", navela je Tatjana Babić.

Novinarska Mreža za istraživanje kriminala i korupcije "Krik" objavila je nedavno overena dokumenta koja, kako se navodi, pokazuju da je Mali, i nakon što je stupio na javnu funkciju, ostao direktor ofšor firmi sa Devičanskih Ostrva i potpisivao dokumenta u vezi sa kupovinom stanova u Bugarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track