JEZIVO Ginekolog pretio koleginici: Tvoja deca i ti ćete zažaliti!
Foto: Dragana Udovički

Haos u Klinici za ginekologiju i akušerstvo

JEZIVO Ginekolog pretio koleginici: Tvoja deca i ti ćete zažaliti!

Društvo -
BEOGRAD - Ginekolog dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo, na kog se više pacijentkinja žalilo zbog navodnog seksualnog uznemiravanja, mobingovao me je godinama. Nakon što sam ga prijavila upravi KCS, pozvao me je u kabinet i pretio mi otkazom. Urlao je da ćemo zažaliti moja deca i ja. Bila sam prestravljena, a i sad sam!

Ovo za Kurir kaže dr Aleksandra Matejević Rajić, koja je 4. novembra 2013. tužila dr Aleksandra Stefanovića zbog neprimerenog i bahatog ponašanja, a početkom prošlog meseca dobila je i presudu Višeg suda u Beogradu, u kojoj se utvrđuje da je dr Stefanović nad njom vršio mobing.Ja sam bog- S maltretiranjem je počeo odmah čim je imenovan za direktora 2012. Pored dežurstava koja su mi trajala po 24 časa, uveo mi je i obavezu da vikendima dolazim u vizite pacijentima, pa sam tako radila šest dana u nedelji. Nakon 18 godina rada na klinici, bez pitanja me je premestio s odeljenja za carske rezove, iako nema ovlašćenja za to. Jedino objašnjenje koje sam dobila bilo je: „Ja sam direktor i bog. Mogu da radim šta hoću!“ - navodi Aleksandra, koja je nakon ovog slučaja dr Stefanovića prijavila za mobing.- Nekoliko dana kasnije pozvao me je u svoj kabinet. Bio je van sebe od besa. Urlao je na mene: „Ovo ti nije trebalo! Doći ću ti glave! Da li si razmišljala o svojoj deci kad si me prijavila i kakve posledice oni mogu da imaju?! - priča Aleksandra, koja je ovaj slučaj prijavila policiji, nakon čega je svakodnevno trpela sitne provokacije, ali i izolaciju od svojih kolega. U tom periodu ona je, kako kaže, smršala više od deset kilograma zbog stresa i nerviranja.

Pacijentkinje u šoku

Inače, o dr Aleksandru Stefanoviću mediji su i ranije pisali. Godine 2007. nekoliko pacijentkinja je optužilo doktora Stefanovića za seksualno uznemiravanje, zbog čega su ga na KCS interno prozvali „vaginalni manipulator“.- Pregled dr Stefanovića pamtim kao vrhunsko poniženje. Kad mi je radio transvaginalni ultrazvuk, sondom je simulirao penetraciju! Da budem u većem čudu i da ne pomislim da mi se priviđa, u sve sam se uverila kad je počeo da mi drugom rukom stimuliše klitoris! - pričala je tad V. I. iz Beograda.

Institucije bez odgovoraAŠANIN: PRESUDA NIJE PRAVOSNAŽNADr Stefanović nije želeo da komentariše slučaj mobinga, već nas je uputio na PR službu KCS, dok je direktor KCS Milika Ašanin poručio:- Presuda Višeg suda još uvek nije pravosnažna. Komentar ćemo imati kad proces bude završen.Ministarstvo zdravlja nije odgovorilo na pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Kao da je kraljOBEZBEĐENJE MU NOSI TORBUO dr Stefanoviću mediji su i ranije pisali da često odsustvuje sa posla, da je stalno na službenim putovanjima, kao i da se bahato ponaša, zbog čega su mnogi napustili posao. To potvrđuje i Aleksandra.- Njegova bahatost ide dotle da mu obezbeđenje nosi torbu kao da je kralj - kaže ona i dodaje da je klinika pre dr Stefanovića bila ustanova za primer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track