Najnovije vesti

NAPRASNA SMRT DEČAKA (4) IZ LAZAREVCA: Zdravstvena inspekcija u dečijoj klinici u Tiršovoj
Foto: Zorana Jevtić

Proveravaju se okolnosti lečenja

NAPRASNA SMRT DEČAKA (4) IZ LAZAREVCA: Zdravstvena inspekcija u dečijoj klinici u Tiršovoj

Društvo
BEOGRAD - U Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj upućena je inspekcija zbog naprasne smrti četvorogodišnjeg dečaka Aleksandra Adamovića, koji je posle preloma ruke ambulantno lečen u toj klinici.

Kako je navedeno, dok se čeka izveštaj sa obudukcije, biće proverene sve okolnosti, prvenstveno da li je dečaku ukazana kompletna medicinska pomoć, i biće podnet zvaničan izveštaj.

Direktor klinike Zoran Radojičić rekao je za "Novosti" da je odmah posle sumnji, koje su roditelji dečaka javno izneli, organizovao sprovođenje unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju dečaka.

Četvorogodišnji Aleksandar, kome su prošlog četvrtka lekari u Tiršovoj u Beogradu zbog povrede lakta stavili ruku u gips, naprasno je umro u nedelju.

Sahranjen je u utorak, na seoskom groblju u Županjcu, kod Lazarevca, a njegovi roditelji kažu da će tek za tri meseca biti poznat nalaz obdukcije.

Roditelji su izrazili bojazan da dečak nije bio dobro lečen i naveli da su upozoravali lekare da je Aleksandru oticala ruka ispod gipsa.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...