Pola Srbije na uranku

Prvi maj

Pola Srbije na uranku

Društvo -
Na proslavu mnogi su krenuli s jagnjetom i roštilj mesom na izletišta, a ima i onih koji su se odlučili za inostranstvo
1 / 4 Foto: Beta

BEOGRAD - Međunarodni praznik rada obeležava se naredna dva dana u Srbiji. Bez najavljenih većih protesta, ovogodišnji praznik biće pre svega turistička manifestacija, a tradicionalna izletišta su spremna za prvomajski uranak.Naredna dva dana u Srbiji su neradna, a tradicionalna izletišta su spremna za prvomajski uranak. Najviše gostiju očekuje se na Fruškoj gori, Paliću, Zlatiboru, u Đavoljoj Varoši. Na Prvi maj je tradicionalno neradno i tradicionalno košta. Uživanja se, ipak, teško ko odriče, ali ga kriza svodi na sve manju meru.

Građani različito obeležavaju ovaj praznik, neki kažu da se pre 10-20 godina slavilo od jutra do sutra. Ni danas nije mnogo drugačije, samo što zbog krize, neki kažu da će spremiti isto ono što bi spremili i kod kuće, samo u prirodi.Oni kojima će prvomajsku uranci doneti zaradu, kažu da su spremni. Nekoliko stotina novih kompleta klupa i stolova u oko 20 izletišta na Fruškoj gori čekaju goste. Palić očekuje do 80.000 posetilaca. Spremna je i Carska bara."Sve je spremno, novi objekti su završeni, prirodnjačka kuća čeka nove goste sa izložbenom postavkom, brod je spreman, čamci, kanui, staze zdravlja", kaže upravnik prirodnog rezervata Carska bara Milivoj Putić, izveštava RTS.

Oni koji bi da osveženje potraže na kupalištima, trebalo bi da budu oprezni. Samo na Adi tokom vikenda 150 ljudi upozoreno je na zabranu kupanja do početka sezone od 15 juna."Moramo da znamo da temperatura na samoj površini, na metar ili 50 centimetara spada do 3-4 stepena, što je veliki temperaturni skok, te tempetrature variraju od spoljnih 28 do dubine od metar gde je 11 stepeni", upozorava spasilac na Adi Ciganliji.Na proslavu Međunarnodnog praznika rada mnogi u Srbiji kreću sa jagnjetom i roštilj mesom na neko od izletišta, a ima i onih koji su se odlučili za Evropu i svet."Barselona, Istanbul, Rim i Prag - to su gradovi za koje se naši putnici opredeljuju što avionom, što autobusom, ali ima i onih koji vole malo luksuznija, hedonistiočka putovanja, kao što je Kuba, Tajland, Bangkok, Rusija", kaže turistički agent Danijela Pušara.Želju da se prvomajska atmosfera oseti van granica Srbije, osetiće i novčanik. I to za stotinak evra za posetu nekim evropskim gradovima do nekoliko hiljada koliko košta uživanje u egzotičnim predelima.

http://www.youtube.com/watch?v=qrye0K96Z3M
http://www.youtube.com/watch?v=7Z7hIibCZO4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track