SUBNOR: Rehabilitacija Milana Nedića je falsifikovanje istorije
Foto: Nebojša Mandić

Počeo sudski

SUBNOR: Rehabilitacija Milana Nedića je falsifikovanje istorije

Društvo -
BEOGRAD - SUBNOR Srbije ocenio je danas da je početak procesa rehabilitacije Milana Nedića, predsednika srpske vlade za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu, pokušaj da se izokrene istorijska istina i falsifikuju činjenice.

"Pokušaj navodne rehabilitacije Milana Nedića dokaz je povampirenja, kao i u nekim ranijim primerima, retrogradnih revanšističkih struja i pojedinaca koji se kockaju ugledom naše otadžbine i iz sebičnih pobuda nastoje da pred čovečanstvom zbrišu doprinos srpskog naroda u antihitlerovskoj koaliciji", navodi se u saopštenju SUBNOR-a.

Taj savez navodi da su pred očima Milana Nedića ubijane hiljade ljudi u logoru na Banjici, u Jajincima, po sajmištima, a da su stradali Srbi, Jevreji, Romi.

Navodeći da se ne mešaju u rad pravosudnih organa, SUBNOR ističe da ne može da stoji po strani kad se već više od decenije falsifikuju istorijske činjenice. Pred Višim sudom u Beogradu juče je, nakon višegodišnjih pokušaja, počeo proces pravne rehabilitacije predsednika srpske vlade za vreme okupacije u toku Drugog svetskog rata Milana Nedića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track