JERKOV: Otkazivanje učešća na konferenciji Newsweek je poruka onima koji se protive vlasti

Reakcija

JERKOV: Otkazivanje učešća na konferenciji Newsweek je poruka onima koji se protive vlasti

Društvo -
Članica Predsedništva DS Aleksandra Jerkov ocenila je da je otkazivanje EPS-a, Srbijagasa i EMS-a na konferenciji Newsweek-a poruka svima šta će biti ako se pobune protiv vlasti

Jerkov, koja je i portparol Demokratske stranke, kaže da ovo nije prvi put da vlast pritiska medije.

- Ovo nije prvi put da ova vlast na ovaj način vrši pritisak na medije. Ovo će trajati sve dok budemo ćutali. Otkazivanje učešća na konferenciji je poruka svim građanima šta će im se desiti ukoliko se pobune.

Inače, vlast je nastavila sa zloupotrebom institucija i državnog aparata tako što je javnim preduzećima i Ministarstvu energetike zabranila učešće na energetskoj konferenciji samo zato što je u organizaciji nedeljnika Newsweek.

Javna preduzeća EPS, Srbijagas, EMS samo dva dana pre održavanja konferencije otkazala su prisustvo uz usmeno objašnjenje „da ne smeju da učestvuju jer im je zabranjeno“ iako su potpisali ugovore o učešću na ovom događaju.

Time su onemogućili održavanje konferencije jer su predstavnici ovih javnih preduzeća i resornog ministarstva ranije potvrdili učešće na ključnim panelima o reformama u EPS, liberalizaciji gasnog tržišta i berzi struje, kao i na panelu o novim investicijama u energetici.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track