RAŠKOVIĆ IVIĆ: Ovo što je učinjeno magazinu Newsweek je skandal
Foto: Marina Lopičić

Reakcija

RAŠKOVIĆ IVIĆ: Ovo što je učinjeno magazinu Newsweek je skandal

Društvo -
Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić izjavila je da je otkazivanje učešća predstavnika javnih preduzeća i Vlade Srbije na energetskoj konferenciji magazina Newsweek potpuno gušenje medija

Sanda Rašković Ivić smatra da vlast šalje poruku svim slobodnim medijima da će biti izloženi progonima ako se protive.

- Ovo je skandal i još jedan dokaz potpunog gušenja slobode medija. Mediji i novinari koji se usude da samostalno razmišljaju izloženi su takvim progonima, zastrašivanjima i ekonomskim pritiscima kakvi nisu viđeni ni u vreme demokrata - izjavila je ona.

Inače, vlast nastavlja sa zloupotrebom institucija i državnog aparata tako što je javnim preduzećima i Ministarstvu energetike zabranila učešće na energetskoj konferenciji samo zato što je u organizaciji nedeljnika Newsweek.

Javna preduzeća EPS, Srbijagas, EMS samo dva dana pre održavanja konferencije otkazala su prisustvo uz usmeno objašnjenje „da ne smeju da učestvuju jer im je zabranjeno“ iako su potpisali ugovore o učešću na ovom događaju.

Time su onemogućili održavanje konferencije jer su predstavnici ovih javnih preduzeća i resornog ministarstva ranije potvrdili učešće na ključnim panelima o reformama u EPS, liberalizaciji gasnog tržišta i berzi struje, kao i na panelu o novim investicijama u energetici.

(E.P.K)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track