Najnovije vesti

Kiš: Traktorima nećemo za Beograd, ali protest nastavljamo!
Foto: Tanjug Srdjan Ilic

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika

Kiš: Traktorima nećemo za Beograd, ali protest nastavljamo!

Društvo
BEOGRAD - Poljoprivrednici iz Vojvodine koji protestuju skoro 20 dana, tražeći povlačenje izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure, saopštili su danas da su odustali od toga da traktorima dođu u Beograd, ali i da će nastaviti sa protestima u svojim mestima.

Kako je rekao predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš, protesti će btii nastavljeni, bez obzira što traktorima nisu krenuli ka Beogradu.

On je kazao da će se poljoprivrednici posle 18 dana, koliko protestuju vratiti u svoja mesta i tamo će nastaviti proteste.

Zahtevamo i ne odustajemo od toga da se povuče predlog zakona o poljoprivrednom zemljistu jer on ovako kako je predložen neće moći da bude sproveden i ništa neće moći da se poboljša ni amandmanima, poručio je Kiš.Protesti poljoprivrednika počeli su krajem prošlog meseca, a povod su predložene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Poljoprivrednici iz Vojvodine ne slažu se sa time što je predviđena mogućnost da se do 30 odsto državnog zemljišta da u zakup na period do 30 godina.

Zakon, kako kažu, nije dobar za poljoprivrednike, pogotovo u tom delu gde se predviđa vreme zakupa.Nakon sastanaka koje su imali sa predstavnicima resornog ministarstva poručeno je da je jedini cilj i prioritet Vlade i tog ministarstva stvaranje pravednog sistema, u kome će svaki poljoprivrednik, posebno mali, dobiti konačno priliku da započne stabilan razvoj.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...