Živim za dan kad će me ćerka pogledati

Živim za dan kad će me ćerka pogledati

Društvo -
Dvogodišnja Anastasija Kostić posle saobraćajne nesreće ne vidi, ne hoda i ne govori. Da bi ozdravila, nužna je operacija koja košta 17.000 evra, kaže njena majka Branka

BEOGRAD - Za život u boji!- Moja dvogodišnja ćerka Anastasija ne vidi, ne priča i ne hoda. Doktori ne mogu da potvrde da je njeno mentalno stanje stabilno, a tako će biti sve dok ne progovori. Sve čemu mogu da se nadam je da će transplantacija matičnih ćelija pomoći da poraste u lepu, zdravu i veselu devojčicu, kakva je bila pre saobraćajne nesreće koju smo preživeli - tihim i isprekidanim glasom priča za Kurir Anastasijina majka Branka Kostić, koja se seća kobnog dana od pre dve godine.- Vraćali smo se s mora, iznenada se začula škripa guma, a onda je usledio strmoglavi pad automobila niz provaliju duboku više od 15 metara. Leteli smo 50 metara kroz vazduh. Kad sam se probudila, krvi je bilo svuda. Starija ćerka Anđela, koja je tada imala 13 godina, polomila je vilicu, muž je bio u nesvesti, a ja sam u šoku jedino mislila na Anastasiju, staru tri i po meseca. Nigde je nije bilo - priseća se detalja horora kroz koji su prošli, i nastavlja: - Kad sam čula tihi plač, počela sam unezvereno da je tražim. Ugledala sam je ispod auta, s kamenom na stomaku. Glavica joj se klatila i usta su joj bila puna zemlje - završava priču Branka sa suzama u očima.Anastasija je zadobila povredu mozga, što je dovelo do smanjenja moždane mase. Ima i atrofiju očnog nerva, ali reaguje na svetlost, pa ima nade da će tretman matičnim ćelijama u klinici u Beču pomoći. Zbog toga je neophodno 17.000 evra, kako bi bila operisana krajem maja. Njena majka Branka moli sve dobre ljude da joj pomognu u borbi za Anastasijino normalno detinjstvo.(S. I.)

Srbijo, pomozi!Za sve one koji mogu da odvoje novac kako bi pomogli da Anastasija progleda i postane zdrava devojčica u Sosijete ženeral banci otvoren je tekući račun s brojem: 275001084164909746, na ime Branka Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track