OPREZNO NA PUTU: Magla i poledica otežavaju vožnju širom Srbije
Foto: Reuters 30 11 2015

Smanjena vidljivost

OPREZNO NA PUTU: Magla i poledica otežavaju vožnju širom Srbije

Društvo -
Magla, sumaglica i poledica otežavaju vožnju i ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, a na području Beograda i Vojvodine zbog magle vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara, saopštio je jutros AMS S.

U zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje vidljivost je između 200 i 500 metara.

Iz Puteva Srbije apeluju na vozače i podsećaju ih na upotrebu zimske opreme jer magla, mokri ili vlažni kolovozi i niže temperature mogu biti uzrok saobraćajnih nezgoda ili izletanja sa puta ukoliko brzina i vožnja nisu prilagođeni.

Smanjena vidljivost zbog prisustva magle je na području Lazarevca (vidljivost je približno 80 metara), Aranđelovca, Batajnice (vidljivost 30 - 50 metara) i Obrenovca (vidljivost oko 100 metara).

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, zadržavanje putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se na vozače apeluje da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu.

Na autoputevima nema snega i kolovozi su suvi. Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara i Kruševca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track