Dodeljena priznanja i nagrade najboljima u auto i moto sportu za 2015. godinu
Foto: Svečana Dodela Nagrada U Auto I Moto Sportu Za 2015. Godinu

Prijem za šampione u Zrenjaninu

Dodeljena priznanja i nagrade najboljima u auto i moto sportu za 2015. godinu

Društvo -
U organizaciji Auto moto saveza Srbije (AMSS), grada Zrenjanina i JKP Parking servisa, a uz podršku Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS), danas su u Zrenjaninu, proglašeni najbolji takmičari u auto i moto sportu u Srbiji za 2015. godinu.

Pored medalja za šampione, uručena su i specijalna priznanja za izuzetan doprinos razvoju auto i moto sporta ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Sefanoviću, kao i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu. Ovu tradicionalnu dodelu nagrada pred mnogobrojnim zvanicama, uz spektakularan program, otvorili su predsednik AMSS Mirko Butulija i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Uspešnim organizovanjem velikog broja međunarodnih i domaćih takmičenja, Auto moto savez Srbije u protekloj godini pokazao odgovornost prema auto-moto sportu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i inostransvu, vraćajući ga tako, posle dužeg niza godina, pod svoje okrilje. Posebna mi je čast, što smo ove godine, nakon 13 godina, organizovali prvo zajedničko proglašenje pobednika za auto i moto sport, te što smo uspeli da na jednom mestu okupimo sve ljude koji su zajedno sa nama doprineli da ovi sportovi u Srbiji ponovo dobiju na popularnosti. Nadam se da ćemo u narednoj godini ostvariti još bolje rezultate, istakao je predsednik AMSS Mirko Butulija dodelivši nagrade.

Nadam se da smo uspeli da opravdamo poverenje i ispunimo očekivanja kako organizatora, tako i svih prisutnih šampiona, te da ćemo i u narednim godinama imati priliku da budemo domaćini ovako značajnih skupova. Planiramo da zajedničkim snagama, baš u Zrenjaninu, realizujemo izgradnju savremene trkačke staze, sa svim pratećim objektima i infrastrukturama. Saradnja Auto moto saveza Srbije i grada Zrenjanina bila je i do sada veoma uspešna i verujemo da će zajednički projekti doprineti da ona bude još intenzivnija, istakao je gradonačelnik Zrenjaina Čedomir Janjić.

Ministar Vanja Udovičić zahvalio se na dobijenoj nagradi naglasivši da ovo priznanje ne samo da daje podstrek, nego i obavezuje Ministarstvo omladine i sporta da i u narednom periodu nastavi da povećava značaj auto, karting i moto sporta u Srbiji. Najbolji vozači iz sveta ponovo žele da voze na našim stazama i to govori o tome koliko smo uspešni.

Ovogodišnjoj svečanoj dodeli nagrada u auto-moto sportu prethodio je Seminar o bezbednosti u saobraćaju, na kome su izlagali domaći i međunarodni eksperti iz ove oblasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track