Mihajlovićeva: Očekujem da zaposleni u katastru obustave štrajk
Foto: Zorana Jevtić

Ministarka se sastala s predstavnicima sindikata

Mihajlovićeva: Očekujem da zaposleni u katastru obustave štrajk

Društvo -
BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da se sastala sa predstavnicima sindikatima Republičkog geodetskog zavoda i da očekuje da će zaposleni u službama katastra vrlo brzo obustaviti štrajk.

Članovi tri sindikata RGZ-a odlučili su da 15. decembra započnu štrajk u celoj zemlji zbog najave da će biti smanjen broj zaposlenih u toj ustanovi.

"Nekoliko sati smo juče razgovarali i očekujem od RGZ da veoma brzo obustavi štrajk", rekla je Mihajlović novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Ona je istakla da je katastar državi veoma važan i da je država puno uradila za katastar u prethodnih godinu dana, "po pitanju novca, efikanosti, novih ulaganja, katastarskih zvanja i novog zakona". "Očekujem da veoma brzo prekinu sa štrajkom i da nastavimo da radimo", dodala je Mihajlović.

Ministarka je ranije izrazila ne bi volela da taj štrajk preraste u politički i da ne postoji nijedan razlog za štrajk, kao i da je još ranije dogovoreno da će biti obezbeđen dovoljan broj ugovoraca kako bi mogli da se obave svi poslovi za građane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track