Anastasija više neće biti slepa!

Nova pobeda Kurira

Anastasija više neće biti slepa!

Društvo -
Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa”, daće 17.000 evra za operaciju Anastasije Kostić (2), koja ne vidi, ne čuje i ne hoda

BEOGRAD - Život ponovo ima smisla!Nakon što je pročitao potresnu priču o dvogodišnjoj devojčici Anastasiji Kostić, koja ne vidi, ne priča i ne hoda, Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa” rešio je da odvoji svih 17.000 evra, koliko je neophodno za operaciju u Beču.

- U vašim novinama juče sam pročitao tragičnu sudbinu ove porodice i odlučio sam da nešto učinim. Ako ne pomažemo najmlađima, koji su naša budućnost, kome ćemo? Zato sreća ove devojčice zaista nema cenu i biću najsrećniji čovek ako uspemo u nameri da ona vidi, priča i hoda - rekao je prvi čovek „Srbijagasa” i dodao da će najverovatnije do ponedeljka uplatiti čitav iznos.

Na ovaj način on je probudio nadu Anastasijine majke Branke da se bliži dan kada će se njenom detetu vratiti osmeh na lice.

- Ostala sam bez teksta. Ne znam koje su adekvatne reči kojima bih uspela da se zahvalim. Ovo je kao san, nisam se nadala da će neko tako brzo reagovati i mom anđelu dati mogućnost da živi normalno i bezbrižno, kao i pre saobraćajne nesreće - rekla je pomalo zbunjena Branka.

Kako kaže, svesna je besparice koja vlada u zemlji, zbog čega je i sumnjala da će na vreme uspeti da prikupe potrebna novčana sredstva.

- Hvala gospodinu Bajatoviću do neba. Zbog njega naš život ponovo ima smisla - zahvalna je Branka, koja je dodala kako sada napokon može da potvrdi termin u bečkoj klinici, u kojoj će Anastasiji krajem maja uraditi tretman matičnim ćelijama.

Nadamo se da će slike saobraćajne nesreće, škripe guma, letenja niz provaliju, miris krvi i borba za život zauvek izbledeti u sećanju porodice Kostić.

Početak lepšeg života

- Nadam se da će taj tretman matičnim ćelijama biti uspešan i da će moja Anastasija vremenom progledati. Čim se to desi, želela bih da pozovem gospodina Dušana Bajatovića u naš dom kako bi prisustvovao početku jednog novog, lepšeg života - rekla je Branka sa suzama radosnicama na licu i dodala da bi sve ovo bilo neizvodljivo jer žive od invalidske penzije supruga Milorada, koji posle saobraćajke nije sposoban za rad.

Često pomaže ljudima

Dušan Bajatović, generalni direktor „Srbijagasa”, i ranije je učestvovao u humanitarnim akcijama i donirao znatna novčana sredstva ugroženim porodicama i pojedincima. Jedna od poslednjih takvih akcija bilo je doniranje 6,5 miliona dinara za dečju bolnicu u Tiršovoj, porodilištu u Novom Sadu, dečjem selu u Sremskoj Kamenici i bolnici „Dragiša Mišović”. On, inače, ima pravilo da celu svoju platu „Jugorosgasu” da u humanitarne svrhe kad god je potrebno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track