HUMANO: Gudači Svetog Đorđa sviraju za bolesnu Miju (8)

Tradicionalni novogodišnji koncert na Kolarcu za pomoć devojčici oboleloj od leukemije

HUMANO: Gudači Svetog Đorđa sviraju za bolesnu Miju (8)

Društvo -
Pre 15 dana na kontrolnom pregledu u klinici u Tiršovoj utvrđeno je da joj se bolest vratila, i to na mozgu

BEOGRAD - Gudači Svetog Ðorđa održaće svoj tradicionalni novogodišnji koncert 27. decembra u Velikoj sali Kolarca, a ove godine sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen lečenju Mije Torbice (8), koja boluje od leukemije.Dirigent će biti Srboljub Dinić, šef dirigent Opere „Bellas Artes“ u Meksiku, dok kao solista nastupa slovenački klarinetista Darko Brlek. Na programu će se naći dela Mocarta, Barbera i Čajkovskog.Miji je akutna limfoblastična leukemija prvi put dijagnostikovana u maju 2013, kad je i počelo lečenje. To je, uključujući hemoterapiju, trajalo dve godine i, kad je završeno, Mijina porodica se nadala da je njihova ćerka uspela da se izbori sa opakom bolešću. Međutim, pre 15 dana na kontrolnom pregledu u klinici u Tiršovoj utvrđeno je da joj se bolest vratila, i to na mozgu.

- Njeno zdravstveno stanje je ozbiljno i, osim hemoterapije, potrebna joj je transplantacija koštane srži u Italiji, koja košta 160.000 evra. Tolika suma za mene kao samohranu majku je nedostižna i jedino mi preostaje da ovim putem zamolim sve ljude dobrog srca da pomognu mom detetu - kaže Mijina majka Sanja Torbica. (J. P.)

Potrebno 160.000 evraPOMOZITE KOLIKO MOŽETESvi dobri ljudi koji žele da uplate novac i pomognu da mala Mija sakupi 160.000 evra za transplantaciju to mogu učiniti preko računa 160-5110200161112-51, otvorenog u Banci Intezi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track