PONIŽAVANJE NOVINARA: UNS i Društvo novinara KiM traže izvinjenje Marka Đurića
Foto: Zorana Jevtić

Nije se pojavio

PONIŽAVANJE NOVINARA: UNS i Društvo novinara KiM traže izvinjenje Marka Đurića

Društvo -
BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) zatražili su danas izvinjenje od direktora vladine Kancelerije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića zbog "ponižavajućeg" odnosa prema novinarima srpskih redakcija na Kosovu.

Kako je UNS naveo u saopštenju, Đurić je tokom boravka u Lapljem Selu najavio novinarima svoju posetu Janjevu, a potom se tamo nije pojavio.

"Udruženja od Kancelarije za Kosovo i Metohiju i njenog direktora Marka Đurića traže izvinjenje novinarima srpskih redakcija, kao i objašnjenje za ovakav ponižavajući odnos prema koleginicama i kolegama koji izveštavaju na srpskom jeziku sa prostora Kosova", saopštili su.

DNKiM i UNS su ocenili da je loša praksa da Kancelarija organizuje u Gračanici prijem za novinare albanskih redakcija sa Kosova koji na koktelima dobijaju izjave od Djurića u vezi sa Zajednicom srpskih opština i odlukom Ustavnog suda Kosova, dok samo dan kasnije Đurić odbija da da izjavu novinarima srpskih redakcija u Lapljem Selu, uz obećanje da će to učiniti tokom posete Janjevu.

Kako su dodali, novinari su Djurića čekali više od dva časa, a razišli su se kada je stigla informacija da se on, iako je najavio, neće pojaviti u Janjevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track