BEZ POMAKA: Ni posle 100 dana niko nije saslušan zbog prebijanja novinara Ivana Ninića
Foto: Twitter

Pravosuđe i nadležni organi zatajili

BEZ POMAKA: Ni posle 100 dana niko nije saslušan zbog prebijanja novinara Ivana Ninića

Društvo -
Tužilaštvo tri meseca ne preduzima ništa povodom napada na direktora NVO Centar za vladavinu prava Ivana Ninića

BEOGRAD - Ivan Ninić, izvršni direktor NVO Centar za vladavinu prava, koji je pretučen 27. avgusta uveče ispred ulaza u zgradu u kojoj živi, ni posle više od 100 dana ne zna da li će i kada neko odgovarati za batine koje je dobio.Ninić za Kurir navodi da još nije saslušan u tužilačkoj istrazi i da od policije i tužilaštva nije dobio nikakvo obaveštenje, te da je pre 20 dana podneo zahtev za uvid u spise predmeta u MUP i tužilaštvu.

- U policiji su mi rekli da su poslali izveštaj tužilaštvu, ali da od njih nisu dobili zahtev za prikupljanje obaveštenja. Takav zahtev je stigao prošle sedmice, nakon što sam zatražio uvid u predmet. S druge strane, tužilački saradnik koji je trebalo da bude prisutan za vreme mog uvida u predmet naprasno se razboleo, te mi je to onemogućeno. Sve tapka u mestu, jer pravosuđe ne funkcioniše - rekao je Ninić.On ističe da mu je kao pravniku neshvatljivo da neko 100 dana ne preduzima radnje u tužilačkoj istrazi, jer su za to vreme oni koji su ga napali pet puta mogli da završe ono što su započeli.

- U policiji sam naveo ime i prezime državnog funkcionera za koga smatram da je naručilac i organizator napada. Najmanje što sam očekivao je da tužilac zatraži njegovo saslušanje i eventualno poligrafsko ispitivanje pošto je poligraf popularan, ali to se očigledno nije dogodilo - kaže Ninić i dodaje da zbog svega planira da u ovom slučaju traži izuzeće zamenika javnog tužioca. On se nakon napada posvetio advokaturi i da ne piše tekstove.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track