GUŽVA NA NEBU IZNAD SRBIJE: 3 putnička aviona kružila iznad Sremske Mitrovice
Foto: Flight Radar Printscreen

Beograd pod gustom maglom

GUŽVA NA NEBU IZNAD SRBIJE: 3 putnička aviona kružila iznad Sremske Mitrovice

Društvo -
BEOGRAD - Tri putnička aviona kompanije Er Srbija već više od 20 minuta kruže na nebu iznad Sremske Mitrovice.

Reč je o avionima ATR -72 na letu JU601 na liniji Beč- Beograd, zatim, ATR-72 oznake JU191 na liniji Ljubljana-Beograd i treći avion tipa erbas oznake JU371 na liniji Cirih- Beograd, objavio je sajt Flajt radar.

Navodno, kako se pretpostavlja najverovatniji uzrok kruženja letelice je gusta magla.

BG aerodrom neprekidno otvoren za letoveAerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu jutros je saopštio da je neprekidno otvoren za aviosaobraćaj, jer raspolaže najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti odnosno ima "kategoriju IIIb".

To znači da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste do 50 metara i vertikalne vidljivosti od samo 15 metara, navodi se u saopštenju.

Od čega zavisi da li će aviokompanije sletat kad je magla

Da li će aviokompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti, zavisi od četiri činioca - da li su avioni opremljeni adekvatnom opremom za prijem signala sa zemlje, da li piloti poseduju odgovarajuće dozvole za sletanje i poletanje u ovakvim uslovima, procedure koju propisuju avio-kompanije i na kraju zavisi od odluke pilota koji donosi odluku da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd, preusmeriti let na najbliži aerodrom odnosno da li će uopšte i poleteti ka Beogradu. Sve operativne službe aerodroma "Nikola Tesla" neprekidno su angažovane kako bi se aviosaobraćaj odvijao bezbedno i sigurno, uz pružanje efikasne usluge putnicima i komfor dok borave kod nas.

Ukoliko dođe do kašnjenja aviona u odlasku iz Beograda, na zahtev aviokompanije aerodrom "Nikola Tesla" organizuje obezbeđivanje obroka i osveženja za putnike.

Sve informacije o redu letenja putnici mogu saznati putem veb sajta aerodroma www.beg.aero, gde se u realnom vremenu prikazuju podaci o dolascima i odlascima vazduhoplova, a informacije o redu letenja mogu dobiti i putem broja telefona Info centra 011 209 4444.

Prema poslednjim podacima sa Flajt radara dva putnička aviona su odletela prema Podgorici, a sa Aerodroma Nikola Tesla se niko nije oglašavao.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track