Najnovije vesti

SKUPŠTINA SRBIJE: Zagorka Dolovac i tužioci položili zakletvu
Foto: Tanjug Marko Đoković

Izabrana za republičkog javnog tužioca

SKUPŠTINA SRBIJE: Zagorka Dolovac i tužioci položili zakletvu

Društvo
BEOGRAD - Republički javni tužilac Zagorka Dolovac položila je danas zakletvu u Skupštini Srbije. Ona je na tu funkciju izabrana u julu ove godine na period od šest godina.

Dolovac je za republičkog javnog tužioca izabrana po drugi put. Zakletva koju je dala glasi: "Zaklinjem se da ću svoju javnu tužilačku funkciju obavljati predano, savesno i nepristrasno i da ću štititi ustavnost i zakonitost i ljudska prava i građanske slobode".

 

Ona je zakletvu položila na tekućoj sednici parlamenta. Zagorka Dolovac rodjena je 1966. godine u Novom Sadu. Završila je gimnaziju u Sremskim Karlovcima 1985. godine, diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1989. godine, a pravosudni ispit je položila 1992. godine.

 

 

Od 1990. do 2007. godine radila je u Okružnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i Opštinskom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a od 2007. do 2009. godine bila je vršilac dužnosti Okružnog javnog tužioca u Beogradu. Od januara 2010. godine je republički javni tužilac.

 

Tužioci položili zakletvu pred predsednicom Skupštine Srbije

 

U Skupštini Srbije danas su 53 tužioca osnovnih i viših tužilaštava položila zakletvu pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.Tužioci su izabrani na funkcije pre nekoliko dana na tekućoj sednici parlamenta. Zakletva koju su položili glasi: "Zaklinjem se svojom čašću da ću javnotužilačku funkciju vršiti predano, savesno i nepristrasno i štititi ustavnost i zakonitost, ljudska prava i gradjanske slobode". Maja Gojković čestitala je izabranim tužiocima i rekla da veruje da će svoju funkciju obavljati nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom i da će raditi isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti poštovanje zakona za svakog gradjanina i doprineti ugledu tužilačke funkcije.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...