POLICIJA MALTERTIRALA UREDNIKA KIKINDSKIH: Javno ponižen zbog neplaćanja saobraćajne kazne

Nasilništvo

POLICIJA MALTERTIRALA UREDNIKA KIKINDSKIH: Javno ponižen zbog neplaćanja saobraćajne kazne

Društvo -
Tokom privođenja urednika Kikindskih novina Željka Bodrožića zbog neplaćene saobraćajne kazne, policajci su pokušali da mu stave lisice na ruke, na šta on nije pristao.

Među policajcima je bio i jedan o kojem je ranije pisao u Kikindskim. Bodrožiću sledi krivična prijava zbog "ometanja službenog lica".

Kako je Bodrožić napisao na Fejsbuk profilu Kikindskih, u ponedeljak su u redakciju novina došla dva policajca da bi ga privela jer nije platio kaznu za saobraćajni prekršaj u iznosu od osam hiljada dinara.

„Zamolio sam ih da sednu i da mi daju pola sata da se snađem i uplatim kaznu, ali policajac mi je rekao da je sad kasno. Rekao sam im da moram da odem do kuće, jer su mi deca sama i čekaju me, pošto mi je supruga poslom u Beogradu, ali policajac koji mi se obraćao samo je odbrusio da će oni obavestiti Centar za socijalni rad da zbrinu decu“, piše Bodrožić.

Kada su napuštali zgradu jedan od policajaca je pokušao da mu stavi lisice na ruke, što je Bodrožić odbio. Iako je policajac koji je bio u kolima kazao da mu neće stavljati lisice ako uđe u kola, jedan od dvojice koji su bili u redakciji rekao je da će mu lisice staviti milom ili silom:

„Onda sam im se otrgao i potrčao. Nisam zaista mislio da im pobegnem i usporio sam nakon dvadesetak metara. Nadrkani (policajac) je počeo da me stiska, želeći da me sruši, ali su ga ova dvojica normalnija sprečila, a jedan je viknuo 'Kambiću, smiri se'", piše Bodrožić na Fejsbuk profilu Kikindskih.

Potom su ga policajci zamolili da uđe u kola što je on i učinio.

„A kad je taj nadrkani ušao u redakciju pomislio sam da je to taj Kambić, o čijem sam 'radu' pisao u novinama, ali nisam bio siguran. Nakon što sam čuo to prezime, sve mi je bilo jasno - Kambić je rešio, uz odobrenje svoga šefa i ko zna čije sve huškanje, da mi se osveti i da me javno ponizi vodeći me vezanog kao kakvog razbojnika“, dodaje Bodrožić.

U stanici je urednik Kikindskih proveo tri sata, platio kaznu i bio pušten, ali je prethodno saslušan jer je, kako su mu rekli, ometao ovlašćena službena lica: „Protiv mene će podneti prijavu pošto 'postoji sumnja da sam se oglušio o naređenje OSL Kambić Dejana' i tako učinio krivično delo“. Pošto je dao izjavu, Bodrožića su pustili iz stanice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track