Hit u beogradskom porodilištu! Beba zgrabila makaze, nisu mogli da joj ih uzmu! (FOTO)
Foto: Dragana Udoviči

Tek se rodila, a već pokazala šta želi da bude

Hit u beogradskom porodilištu! Beba zgrabila makaze, nisu mogli da joj ih uzmu! (FOTO)

Društvo -
Meni je bilo fascinantno, vrlo simpatično i slatko. Sigurna sam da je mala Petra nasledila gene od pokojne bake, koja bi bila ponosna da je videla ovaj prizor, kaže majka Tatjana Petronijević

BEOGRAD - Petra nije prva beba rođena u novogodišnjoj noći, ali posebno nam je privukla pažnju.Na svet je došla 31. decembra u porodilištu „Narodni front“. Prvo je zaplakala, a odmah potom rukom dohvatila tupe makaze za obrađivanje pupka. Biće da je to neki znak, pošto joj je pokojna baka bila krojačica.Tatjana Petronijević (22) iz Beograda, ponosna Petrina mama, kaže da je to što je beba uradila fenomen.- Moj suprug je ostao bez majke pre 18 godina. Bila je izvrsna krojačica, zaista mislim da nije slučajnost što se moja Petra prvo uhvatila za makaze. Meni je bilo fascinantno kad sam to videla, vrlo simpatično i slatko, sigurna sam da je gene i talenat nasledila od svoje pokojne bake, koja bi sigurno bila ponosna da je ovo videla. Suprug i ja smo presrećni što smo je dobili, a i ja sam srećna što nisam više debela - kaže uz smeh novopečena mama i dodaje da u porodici ima još majstora:- Suprug Luka je majstor, svekar i moja majka takođe, svi imamo neki talenat za majstorije, pa će i naša Petra, isto tako, imati talenat za šivenje. Ja sam vaspitačica, ali učila sam da pletem i da šijem, tako da ću i ja nastaviti tamo gde je nekad Petrina baka stala.

Pomoć srpskom Forestu GampuTOPLI DOM ZA LAZARASOMBOR - Lazar Rišar, mladi somborski maratonac ili, kako ga zovu, srpski Forest Gamp, koji je javnosti postao poznat jer je u pocepanim patikama trčao mnoge maratone, dobio je skoro sve što mu je nedostajalo. Pre svega je dobio ljubav, pažnju i podršku, a zatim odeću i obuću, toplu posteljinu i peškire, sredstva za higijenu, ogrev, hranu, frižider, sto i stolice, pa i neophodne naočare, koje do sada nije imao. Za manje od sedam dana na Lazarevom računu u banci sakupljena je već skoro polovina potrebnih sredstava za kupovinu skromnije kućice ili garsonjere u Somboru, čime bi bio rešen problem njegovog smeštaja.

Prihvatilište za odrasleZA BESKUĆNIKE VEČERA I PAKETIĆIBEOGRAD - Doček Nove godine u Prihvatilištu za odrasle protekao je u veselju, a korisnici su te noći zaboravili na svoje muke i uživali u večeri i paketićima koji su im dodeljeni. Uglas su pevali narodne pesme i veselili se kao jedna velika porodica:Stručna saradnica u prihvatilištu Marijana Kurtić kaže da se korisnici raduju kao mala deca.- Podeljena je svečana večera, pripremili smo im i paketiće, veseli su, njima ti trenuci mnogo znače. Trudimo se da budemo maksimalno s njima svaki dan, ali za praznike posebno.Prihvatilište za decuMALIŠANI POŽELELI SAMO SREĆUBEOGRAD - Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je u novogodišnjoj noći decu iz prihvatilišta i na poklon im doneo veliku tortu, a od njih dobio ukras u obliku srca i čestitku. Neke od njihovih nezaobilaznih želja bile su da tu noć provedu s porodicom, a svi su poželeli da budu srećni.Nikola Bogićević, vaspitač u prihvatilištu, rekao je da su građani obradovali decu paketićima, hranom i slatkišima:- Neka deca su malo tužna, ali trudimo se da ih oraspoložimo. Pripremili smo večeru za 13 dece, koliko ih je večeras ovde.

Bebi-bum u VišegradskojELENA I VUK PRVE BEBE U BEOGRADUBEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je po 300.000 dinara prvorođenim bebama u Beogradu, devojčici Eleni i dečaku Vuku, rođenim u Višegradskoj, gde se tokom novogodišnje noći rodilo još 16 beba. Eleninoj majci Nataši Radojević ovo je prvi porođaj, beba je rođena sekund posle ponoći, a majku je porodila doktorka Tatjana Blagojević. Vuk je rođen minut posle ponoći i drugo je dete u porodici.Romantičan doček Nove godineNATAŠA I MILOŠ SE VENČALI U PONOĆALEKSINAC - Najromantičniji doček Nove godine dogodio se u Aleksincu, gde su tačno u ponoć sudbonosno „da“ izgovorili Miloš Veljković (30) i Nataša Vasiljević (27). Poseban kuriozitet jeste to da mlada uopšte nije znala da će se venčati u toku najluđe noći. Mladence je venčala matičar Radica Pešić, koja je glavni „krivac“ za ponoćna venčanja u Aleksincu. Načelnik opštinske uprave Dejan Milošević mladence je darivao satovima.Grad darovao 100.000 dinaraU NOVOM SADU PRVO PA MUŠKONOVI SAD - Prva beba u novosadskom porodilištu rođena je minut posle ponoći.- Majka Vesna Firić (20) porodila se carskim rezom i ovo joj je drugo muško dete. Od ponoći su rođene četiri bebe i svi su dobro - rekao je dr Dragan Stajić, upravnik porodilišta.Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je prvu bebu i njenu majku i uručio im 100.000 dinara, a svoj deci sa teritorije Novog Sada rođenoj 1. januara Grad je poklonio po 50.000 dinara.BEBE ROĐENE 1. JANUARA22 Beograd4 Novi Sad2 Čačak1 Kragujevac1 Prokuplje1 Vranje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track