VOZAČI, OPREZ: Bez zimske opreme ne krećite na put, neprohodno od Uba ka Valjevu
Foto: Nemanja Pančić

Poledica na kolovozu

VOZAČI, OPREZ: Bez zimske opreme ne krećite na put, neprohodno od Uba ka Valjevu

Društvo -
Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te iz ovog preduzeća apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravce I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prioriteta, gde se preporučuje oprezna vožnja, a neprohodan je put Ub-Valjevo.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Beograda i preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda i preporučuje se oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda i preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Vranja, u višim predelima usled jakog vetra moguće je formiranje snežnih nanosa. Na području Valjeva, na putu IIB-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj postoje tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano i važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Kragujevca, usled jakog vetra moguća mestimična pojava nanosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track