(VIDEO) DROBNJAK: Sneg nije iznenadio putare, najvažnije da nema leda
Foto: Printscreen Tanjug

U pripravnosti

(VIDEO) DROBNJAK: Sneg nije iznenadio putare, najvažnije da nema leda

Društvo -
Situacija na putevima u zemlji je pod kontrolom, putari su 24 sata dežurni, svi putevi su prohodni i putare nije iznenadio ovaj sneg, izjavio je jutros vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

"U pripravnosti smo, iz dana u dan radimo, čistimo i putare nije iznenadio ovaj sneg", rekao je Drobnjak prilikom obilaska autoputa Beograd-Novi Sad i naglasio da se saobraćaj na toj deonici odvija normalno, kao i da su svi putevi prohodni.

"Najvažnije je što nema leda, a prema informacijama iz cele Srbije, popodne i predveče padala je ledena kiša, koja je predveče stala i prešla u sneg. Putari su se borili, čak smo i mehanizaciju pojačavali na nekim delovima. Dosta su radili kamioni, utovarivači, koji su sklanjali sneg i led", rekao je Drobnjak.

Naveo je da je ledena kiša najjače padala kod Valjeva, Loznice, Krupnja, Bajine Bašte, Aleksinca, Niša, Ražnja, kao i da je napadalo više od 30 centimetara snega u Nišu, ali je istakao da su putari to očistili i da su baš svi putevi prohodni.

Kako je rekao, ledena kiša, koja će preći u sneg, očekuje se još u utorak i sredu, dok je prognoza za četvrtak otopljavanje i bez padavina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track