Najnovije vesti

ANTIĆ: TV pretplata već na januarskom računu za struju!
Foto: Zorana Jevtić

Ministar rudarstva i energetike

ANTIĆ: TV pretplata već na januarskom računu za struju!

Društvo
00:00h
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas će se TV pretplata pojaviti na januarskim računima za struju, koji dospevaju u februaru.

On je prilikom obilaska površinskog kopa Kolubara polje D, ocenio da 150 dinara koji će se plaćati za TV pretplatu neće biti nepremostiva prepreka ljudima da plate račune za struju.

"Znam da to nije popularno, ali ja zaista verujem da 150 dinara za funkcionisanje javnog servisa neće biti nepremostiva prepreka ljudima da plate račune za struju", kazao je on. On je dodao da veruje da će građani koji su veoma odgovorni prema plaćanju računa za električnu energiju i čuvaju stabilnost energetskog sistema, nastaviti i dalje uredno da izmiruju tu obavezu.

Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je krajem prošle godine usvojen u Skupštini Srbije, predvidjeno je da taksa za RTS i RTV iznosi 150 dinara i da je građani plaćaju kroz račun za struju.

Još nije precizirano kako će na računima za struju biti prikazana i obračunavana taksa za TV pretplatu.

U 2016. godini javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budžeta Srbije, a delimično iz takse. Sredstva od uplaćene takse na području Srbije van teritorije Vojvodine biće prihod RTS, dok će 70 odsto sredstava uplaćenih na teritoriji Vojvodine ići RTV,  a ostatak RTS.

Predviđeno je i da RTS i RTV snadbevaču, na ime obavljanja poslova fakturisanja i naplate takse, plaćaju mesečnu naknadu od tri odsto iznosa prenetih sredstava RTS-u i RTV-u po osnovu takse.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...