PREGRŠT ČESTITKI ZA BOŽIĆ: Lepe želje iz Skupštine i Vlade Srbije
Foto: Fonet

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika

PREGRŠT ČESTITKI ZA BOŽIĆ: Lepe želje iz Skupštine i Vlade Srbije

Društvo -
BEOGRAD - Predstavnici skupštine, Vlade Srbije i grada Beograda čestitali su danas Božić Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je čestitala Božić i izrazila nadu da će najradosnji hrišćanski praznik doneti mir, ljubav i medjusobno razumevanje.

"Neka Božić u naše domove donese zdravlje, radost i blagostanje. Mir Božiji, Hristos se rodi!", navela je Maja Gojković u čestitki.

Ministar pravde Nikola Selaković uputio je čestitku patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima u kojoj je poželeo da najradosniji praznik proslave u miru i radosti.

"Vaša Svetosti, srdačno Vam čestitam svetle praznike Hristovog roždestva i želim Vam blagoslovenu Novu 2016. godinu. Želim da nas rođenje bogomladenca nadahne da osnažimo vrline mira i ljubavi i obnovimo veru u ljubav i pravdu Božiju ;za dobro naše otadžbine i njen napredak. Neka svetlost rođenja sina božijeg i svete molitve osnaže naš rod, da bismo čovečan odgovor dali pred iskušenjima ovog sveta i vremena", naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track