VOZAČI, PAMET U GLAVU: Na putevima ima leda i poledice!
Foto: AP Jan 2015

Samo pažljivo

VOZAČI, PAMET U GLAVU: Na putevima ima leda i poledice!

Društvo -
BEOGRAD - Jak mraz i jutarnje niske temperature svaku vlažnu deonicu puta pretvaraju u led, ili izraženu poledicu i pored intenzivnih intervencija putara i posipanja kritičnih deonica, te Auto-moto savez savetuje oprez u vožnji.

Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima.Magla, mokar kolovoz i moguća poledica, razlog su da vozači brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu i voze na bezbednom odstojanju od vozila ispred, kako bi na vreme mogli da reaguju i zaustave vozilo, saopštio je AMSS.

Vozače, prema najavama metereologa, tokom dana očekuje prestanak padavina i porast dnevnih temperatura.Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na putevima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Subotice, Kragujevca, Zaječara, Ivanjice.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka.Na putevima III prioriteta kolovozi suvlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije RS na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika otvoren je GP Horgoš II (Reske) samo za putnička vozila. Radno vreme ovog graničnog prelaza je od 07-19 časova isključivo za putnička vozila.Na državnom putu I A reda broj 1, na deonici od petlje "Sever" do petlje Horgoš završeni su radovi na uklanjanju čeone naplatne stanice.

Saobraćaj je od 13 časova u potpunosti normalizovan na ovom delu autoputa.JP "Putevi Srbije" upozorava da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice te apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i primene maksimalan oprez u vožnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja