SA ČIME SU SE SVE 2015. SUSRETALE GRADSKE SLUŽBE: Daću ti broj i sir, samo mi ne naplaćuj kaznu!
Foto: Nemanja Pančić

Komično

SA ČIME SU SE SVE 2015. SUSRETALE GRADSKE SLUŽBE: Daću ti broj i sir, samo mi ne naplaćuj kaznu!

Društvo -
Kontrolorima u GSP putnici nude svašta samo da izbegnu kaznu - od ljubavnih sastanaka, kajmaka, do popravljanja zuba. Komunalce zovu zbog komšijskog prisluškivanja

BEOGRAD - Komunalna policija, kontrolori, „Beokom servis“ i „Gradska čistoća“ podelili su sa čitaocima Kurira najzanimljivije situacije koju su njima obeležile 2015. godinu. Neke od njih su bile prijatne, neke teške, a neke i komične.- Svaki autobus, svaka linija je priča za sebe. Protagonisti ovakvih jedinstvenih momenata su najčešće putnici bez karte. Među njima je bilo onih koji su nudili sir, kajmak, svirku na svadbi ili krštenju. I stomatolozi su nudili svoje usluge, pa se kontrolori šale između sebe: „Mogao sam dve vilice do sada da napravim.“ Jedan putnik koji je bio bez karte ozbiljno je rekao kontroloru: „Znate, ja sam patolog. Ukoliko vam ikad zatrebaju moje usluge, slobodno mi se javite“ - pričaju u „Apeksu“, koji je zadužen za kontrolore u gradskom prevozu.Pesme na poklonNeočekivano, bilo je i romantičnih situacija.- Bilo je i situacija da devojke nude brojeve telefona kako bi izbegle plaćanje kazne. Putnice i putnici nisu prezali od otvorenog udvaranja i zakazivanja ljubavnih sastanaka kontroloru, što je ceo autobus umelo da zabavi. Desilo se da se putnica zaljubi u kontrolora, pa ga svaki dan ranom zorom dočekuje na istom stajalištu kako bi ga ponovo videla i bila u njegovoj blizini. Jedna starija dama, iskreno oduševljena ponašanjem našeg kolege, odnosno njegovim ophođenjem prema putnicima, došla je u našu kompaniju i donela mu knjigu svojih pesama sa sve posvetom. Bili smo ganuti ovakvom pažnjom - prisećaju se u „Apeksu“.

Smeta im seksanjeI radnici komunalnog kol-servisa „Beokom“ susretali su se s najrazličitijim situacijama. Bilo je mnogo prijava komšija koje glasno vode ljubav, problema s nevidljivim bubama i veš-mašina koje rade posle ponoći.- Jedna gospođa ubeđena je da je „ledinburški klan“, navodno neka krimi-grupa s Ledina, prisluškuje kroz cevi, jer je ona bivša žena jednog od članova grupe „Pink Panter“. Uvek nas upita da li čujemo da šušti, a kad joj kažemo da čujemo, ona kaže: „Eto, je l‘ vidite da me prisluškuju ‚pink panteri‘!“ Jedna žena stalno zove i tvrdi da kad god njen komšija svira bubnjeve, bude neka velika nesreća u Srbiji. Žale se i da im komšije kroz utičnice ubacuju otrov - kažu u „Beokom servisu“.B. K. - M. B. - J. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track