STOP NASILNICIMA PO BOLNICIMA: Medicinskim radnicima status službenog lica
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Osuda monstruma i zahtevi da nasilje prestane

STOP NASILNICIMA PO BOLNICIMA: Medicinskim radnicima status službenog lica

Društvo -
ŠABAC - Povodom stravičnog ubistva koje se dogodilo u Domu zdravlja Šabac, kada je pacijent ušao tokom pauze i zaklao medicinsku sestru, oglasila se i ova ustanova, apelujući na zaštitu medicinskih radnika posle čega je pokrenuta ista inicijativa na društvenim mrežama.

"Medicinska sestra Ljubinka Popović ubijena je na svom radnom mestu. V.V. koji je sestru ubo nožem, prema nezvaničnim inforamcijama, od ranije je poznat policiji, psihijatrijski je bolesnik, a u saobraćajnoj nesreći usmrtio je dete, posle čega je odležao zatvorsku kaznu. Policija je uradila uviđaj i čekamo zvanične inforamcije. Uz veliku tugu i saučešće porodici preminule Dom zdravlja hitno traži medicinsku zaštitu za medicinske radnike", navodi se u saopštenju Doma zdravlja Šabac.

Kako dalje navode, ubistvo je tragedija za njihovu ustanovu, ali i za čitavu profesiju.

"Poražavajuća je činjenica da nijedan od apela zdravstvenih radnika o ugroženosti profesije i pretnjama koje trpe u svakodnevnom radu nije naišao na pravi odgovor države i zakonodavstva. Da li je potrebno da se dogodi ovakva tragedija da bi neko počeo da razmišlja o statusu službenog lica za medicinske.radnike", navedeno je u saopštenju Doma zdravlja Šabac.

Posle ove tragične vesti i saopštenja Doma zdravlja, na društvenim mrežama su se pojavili brojni komentari koji osuđuju ovo svirepo ubistvo i zahtevaju zaštitu medicinskih radnika.

Ljubinka Popović (55), medicinska sestra iz šabačkog Doma zdravlja koju je danas mučki nožem ubio pacijent Vukašin Vilotić, bila je majka dvoje dece i baka troje unučadi...

Posted by Milan Bogavac on Tuesday, 12 January 2016

"Treba zaštititi sve medicinske sestre! Njihov posao je jako težak. Ipak sa ljudima raditi je najteže!!", samo je jedan od komentara koji apeluju da se nešto učini po ovom pitanju.

Podsetimo, u Domu zdravlja u Šapcu pacijent Vukašin V. (42) danas nešto posle 10 sati nožem preklao medicinsku sestru Ljubinku P. (57) koja je iskrvarila.

Kako Kurir saznaje osumnjičeni Vukašin ušetao je za vreme pauze u sobu u kojoj se nalazila medicinska sestra Ljubinka P. (57) izvadio kuhinjski nož i hladnokrvno joj prerezao vrat, oprao nož i vratio se u čekaonicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track