OPŠTI KOLAPS: Na putevima kod Nove Varoši smetovi do metar i po visine
Foto: AP

Smrzavanje zima ne posustaje, problemi na sve strane

OPŠTI KOLAPS: Na putevima kod Nove Varoši smetovi do metar i po visine

Društvo -
Stanovnici Leskovca i Ivanjice ostali bez struje, a udari vetra naneli sneg i blokirali put ka planinskim selima nadomak Jasenova

BEOGRAD - Sneg u većem delu Srbije neprekidno pada već tri dana, a juče je najkritičnije bilo u Novoj Varoši, gde su na putevima stvoreni snežni smetovi, ali i u Leskovcu i Ivanjici, gde je došlo do prekida snabdevanja strujom.Dodatnih 20 centimetara koji su pali na već oko pola metra snega doneli su nove muke stanovnicima Nove Varoši. Očišćeni putevi juče su bili ponovo zatrpani, a na pojedinim deonicama nalaze se smetovi i do metar i po visine.- Imamo jake udare vetra koji je napravio nanose, visokog snega ima na putevima ka planinskim selima koja su na preko 1.100 metara nadmorske visine i mi uporno čistimo sneg. Smetovi se nalaze na putu Jasenovo - Bela Reka i na putu Božetići-Štitkovo-Trudovo - rekao je Miroljub Šaponjić, direktor Direkcije za izgradnju.Zbog prave snežne vejavice na području Jablaničkog i Pčinjskog okruga saobraćaj se odvijao otežano, a putevi ka velikom broju sela u brdskoplaninskom predelu bili su zavejani. Problema sa strujom imali su meštani planinskih sela u Trgovištu, Vladičinom Hanu, Bosilegradu i Vranju, ali i u Leskovcu.Oko 650 domaćinstava sela Bratljevo i Opaljenik u ivanjičkoj opštini juče je bilo bez struje jer je sneg oborio drvo koje je pokidalo kablove dalekovoda. Preko Kadinjače, Bukova i na prilazima Tari na snazi je zabrana za kamione s prikolicom i šlepere, a isti režim važi i na deonici Sjenica - Novi Pazar koja je zavejana.(Z. G. - A. D. - A. N.)

Pranjani i Suvobor zavejaniDECA NE IDU U ŠKOLUZbog snega koji je padao tokom noći i neraščišćenih puteva đaci juče nisu išli u školu u Pranjanima, na padinama Suvobora i u isturenim odeljenjima u Kamenici i Brezni.- Autobusi s đacima nisu krenuli zbog snega koji nije očišćen, a nastave neće biti ni u selima Gojna Gora, Srezojevci, Teočin i Koštunići - rekao je direktor škole Zoran Pantović i dodao da nijedno vozilo za čišćenje nije došlo u Pranjane.

Na Zlatiboru -11, novih15 CENTIMETARA SNEGANa Zlatiboru je juče izmereno minus 11 stepeni, a ova planina osvanula je juče sa 15 centimetara novog snega. Svi putevi, računajući i one do najudaljenijih sela, zasad su prohodni, kažu u JKP „Zlatibor“. Na najvišim vrhovima, Torniku i Čigoti, jak vetar naneo je smetove i preko pola metra.

U Nišu prohodno,TEŠKO DO PLANINSKIH SELAU Nišu su saobraćajnice i juče bile prohodne, ali se teško stizalo do planinskih sela, a najteža situacija je na putu Lalinske Pojate - Dudulajce, gde su se zbog jakog vetra i snega stvorili smetovi. Mnogo snega ima i na putu od Kamenice do Cerja, od Niške Banje do Rautova, i na putu ka Lazarevom selu. Visina snežnog pokrivača negde iznosi i pola metra, dok u Nišu snega ima duplo manje.

I dalje ledenoSNEG PRESTAJE, TEMPERATURA -11U Srbiji će danas u većini krajeva biti ledeno, u jutarnjim satima s jakim mrazom i dnevnom temperaturom ispod nule, ali s prestankom padavina.- Najniža temperatura biće od minus 11 do minus šest stepeni, a najviša od minus četiri do nule, u Timočkoj Krajini do dva stepena. U Beogradu se očekuje pretežno vedro i hladno vreme, s najvišom temperaturom oko nula stepeni, ali i razvedravanje - saopštio je RHMZ.Nešto toplije vreme očekuje nas u sredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track