TVITER PONOVO RADI: Tviteraši više od 2 sata nisu mogli da objave nijedan tvit!
Foto: Printscreen Twitter

Ne zna se uzrok pada

TVITER PONOVO RADI: Tviteraši više od 2 sata nisu mogli da objave nijedan tvit!

Društvo -
BEOGRAD - Posle dva i po sata popularna društvena mreža Tviter ponovo radi. Jedna od najposećenijih društvenih mreža u svetu pao je oko 9.30 zbog čega korisnici širom sveta ne mogu da objave nijedan post.

Najinteresantnije od svega jeste što su se tviteraši žalili na Fejsbuku da ne mogu da tvituju!

Foto: Facebook printscreen

Naime, milioni korisnika Tvitera imali su jutros teškoće pri pristupu toj društvenoj mreži u više zemalja, javljaju svetske agencije. Kompanija Tviter koja ima 320 miliona aktivnih korisnika je u Tviter poruci napisala da zna za problem i da pokušava da ga reši.

Poruka je poslata u 9.44 po centralnoevropskom vremenu. Kada korisnici pokušavaju da pristupe mreži pojavljuje se znak da je došlo do tehničke greške. Servis je prekinut u više evropskih zemalja, biroi agencije Frans pres u Parizu, Londonu, Moskvi i Kijevu nisu mogli da se povežu na mrežu gotovo sat i po.

Krajem prepodneva mreža je proradila u Londonu i Parizu. Kada se povratio servis haštag #twitterdown (prekidtvitera) bio je najviše deljen na toj društvenoj mreži. Servis je i dalje u prekidu u Rusiji, prema navodima lokalnog biroa agencije Frans pres.

Korisnici su preko Fejsbuka takodje javili da je bilo prekida Tvitera u Brazilu, na Filipinima, u Ugandi, Nemačkoj, Južnoj Africi i Litvaniji. Prekida je bilo i u Srbiji. Izveštaji o prekidima počeli su da se pojavljuju i u SAD, ali za sada je nepoznato koliko su rasprostranjeni, javila je agencija AP. Tviter često ima prekide, ali uglavnom kratke. U julu 2012. mreža je bila paralizovana dva sata zbog incidenata u njenim centrima podataka.

Tviter je imao nekoliko poremećaja servisa ove godine. Neki korisnici juče nisu mogli da mu pristupe na mobilnom telefonu i na internetu oko deset minuta, a servis je bio poremećen oko 20 minuta u petak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track