Sonja Liht bez funkcije u Politici

Sonja Liht bez funkcije u Politici

Društvo -
List navodi da nemačka kompanija VAC nije odgovorila na zahtev da konkretizuje ponudu državi da svoju polovinu u Politici novine i magazini proda za 4,7 miliona evra

BEOGRAD - Predsednik novoizabranog petočlanog Nadzornog odbora Politike a.d. je zastupnik državnog kapitala u tom preduzeću Jovan Simić, dok dosadašnji predsednik Upravnog odbora Sonja Liht nije član Nadzornog odbora, niti više ima bilo kakvu funkciju u toj kući, piše sutrašnji Danas.

List navodi da nemačka kompanija VAC nije odgovorila na zahtev da konkretizuje ponudu državi da svoju polovinu u Politici novine i magazini proda za 4,7 miliona evra plus ostale obaveze. Taj zahtev je Nemcima upućen sa poslednje sednice Upravnog odbora Politike a.d. kojom je predsedavala Sonja Liht.

Politika a.d. je prošlu godinu okončala sa neto gubitkom od gotovo 203 miliona dinara. Na sajtu Beogradske berze objavljeno je da je Kompanija Novosti lane imala neto gubitak od skoro 88 miliona dinara. Ostali mediji nisu na Beogradskoj berzi, piše Danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track