(FOTO I VIDEO) STIGLI ŠAMPIONI: Matematičari iz Srbije osvojili šest medalja na Olimpijadi
Foto: Ministsrstvo Omladine I Sporta

Svaka čast gimnazijalci!

(FOTO I VIDEO) STIGLI ŠAMPIONI: Matematičari iz Srbije osvojili šest medalja na Olimpijadi

Društvo -
BEOGRAD - Na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Kazahstanu tim Srbije, koji su činili učenici beogradske Matematičke gimnazije, osvojio je šest medalja - tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.

Osvajače odličja su na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekali članovi porodica, prijatelji kao i predstavnici Matematičke gimnazije i pomoćnik ministra za omladinu Snežana Klašnja, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

"Neizmerno smo ponosni na ovaj veliki uspeh naših učenika. Od sedam članova srpskog tima, čak šestoro mladih su do sada bili dobitnici nagrada Fonda za mlade talente za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Ministarstvo će nastaviti da nagrađuje zapažene rezultate učenike srednjih škola i time ćemo ih motivisati da postižu još veće uspehe", istakla je Klašnja, a navodi se u saopštenju.

Srpski tim je na Olimpijadi koja je nedavno odrzana u Kazahstanu predvođen, takođe, bivšom stipendistkinjom Fonda Aleksandrom Dimić, koja je bila dobitnica nagrade Fonda po četiri konkursa (2007. - 2010. godine) i stipendije Fonda po Konkursu za stipendiranje studija u Republici Srbiji za osnovne i master studije sa prosekom 10.

"Mislim da je to jedan lep primer za mlade ljude da se s jedne strane rad i trud uvek isplate i prepoznaju, a sa druge da takvi mladi ljudi svojim entuzijazmom mogu dati primer budućim generacijama da nastave njihovim stopama i širom sveta na najbolji način predstavljaju našu zemlju", naglasila je Klašnja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track